Periler ilk kez yarı finalde

A Milli Kadın Basketbol Takım, Türkiye tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi.

Abone ol

LODZ - 33. FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında Türkiye, Karadağ'ı 56-44 yendi ve yarı finale yükselerek Türk basketbol tarihinde bir ilke imza attı.

Polonya'da düzenlenen turnuvanın çeyrek finalinde yenilgisi bulunmayan Karadağ ile eşleşen Türkiye, maça Birsel Vardarlı'nın 3 sayılık basketi ve Nevriye Yılmaz'ın pota altından bulduğu 2 sayıyla başladı.

İlk 3 periyotta yaptığı iyi savunmayı sürdüren ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen milli takım, üstünlüğünü koruyarak maçtan 44-56 galip ayrıldı. Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda ilk 4'e girerek olimpiyatlarda eleme maçı oynamaya da hak kazanmış oldu.

Türkiye, yarı finalde, Litvanya-Fransa maçının galibi ile eşleşecek. Yarı final mücadelesi bugün Türkiye saatiyle 21.30'da oynanacak.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? “Bitcoin tarihi seviyeyi görecek" Mert Günok’tan 2.5 milyon euroluk hareket! Asrın kurtarışı Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Karbon salımı, meyve yaprağı ile azaltılacak