Perakende satışları yüzde 0,2 arttı

Euro Bölgesi ve AB'de temmuzda perakende satışlarında artış görüldü.

Abone ol

FRANKFURT - Euro Bölgesi'nde ve Avrupa Birliğinde (AB), Temmuz ayında perakende satışlar yüzde 0,2 oranında yükseldi.

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat'ın açıklamasına göre, 17 üyeli Euro Bölgesi ve 27 üyeli AB'de Temmuz ayında perakende satışlar Haziran ayına göre yüzde 0,2 oranında arttı. Haziran ayında Euro Bölgesi'nde perakende satışlar yüzde 0,7 ve AB'de yüzde 0,5 artmıştı.

Perakende satışlar Temmuz 2010 ile karşılaştırıldığında bu yıl Temmuz ayında Euro Bölgesi'nde ve AB'de yüzde 0,2 geriledi.

Bu yıl Temmuz ayında "gıda, içecek ve tütün" satışları Haziran ayına göre Euro Bölgesi'nde yüzde 0,4 ve AB'de yüzde 0,3 düştü. Gıda hariç perakende satışlar ise Euro Bölgesi'nde yüzde 0,5 ve AB'de yüzde 0,6 geriledi.

Haziran ayıyla karşılaştırıldığında Temmuz ayında perakende satışlar Almanya ve İspanya'da değişmezken, Portekiz'de yüzde 2,5, Romanya'da yüzde 2,2 ve Letonya'da yüzde 1,8 arttı.

Perakende satışlar Malta'da yüzde 3,4, Finlandiya'da yüzde 1,9 ve Danimarka'da yüzde 1,7 azaldı.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur