Pembe düşler gerçek oluyor

Abone ol

KAYSERİ'DEN / Mahmut SABAH

Şu sıralar Kayseri kıpır kıpır. Erciyes Dağ ve Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi, sonunda gerçeğe dönüşüyor. Dağda kurulacak 13 ayrı mekanik tesis için şehirde yoğun bir hazırlık var. Tesislerin temeli, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından atılacak.

Endüstri alanlarında duraksayan yatırımlar, ticari alanlara kayıyor. Plaza, showrom ve alışveriş merkezi açılışları birbirini kovalıyor. Beğendik, Migros, Gima, Almer, Tansaş Kiler, Bim gibi perakende pazarlarıyla hareketlenen ticari hayat, sosyal ve kültürel içerikli çağdaş alışveriş merkezlerinin devreye girmesiyle daha da canlanarak kent insanının sosyal yaşantısına renk katıyor. Bir bakıma, Kayseri bu ay sadece Erciyes'te temel atmakla kalmayacak, sanayi sektörüne nispet, turizm ve ticarette yeni bir açılım sürecine başlangıç da yapmış olacak.

Kayseri Park, İpek Saray, Koçtaş, İstikbal gibi alışveriş merkezleri, Kayseri'nin yanı sıra komşu illerin de sosyal yaşantısına renk katan ticaret alanları. Bunlara yakında Forum Kayseri ile Sümer Alışveriş Merkezi ekleniyor. Bu sayede bölge insanının yaşantısındaki hareketlilik daha da artmış olacak.

Kayseri Park, ticarette Orta Anadolu'nun 'prestij' yapılarından biri. Orada 120'den fazla mağaza var. Beş ortak tarafından kurulan Kayseri Park'ın tamamı, artık Süleyman Çetinsaya'nın. Çetinsaya 10 milyon dolar harcayarak Kayseri Park'a yeni bir 'imaj' kazandıracak. Tabi, öteki alışveriş merkezleri de boş durmuyor, onlar da kendilerine çekidüzen verme yarışında. Sıra sonra diğerlerine, örneğin Erciyes'te, Kumarlı'da Sümer'de kurulacak turizm amaçlı ticari "imaj projeleri"ne gelecek.

Büyükşehir Belediyesi son yıllarda kent yaşamını bire bir etkileyen ekonomik, sosyal ve kültürel içerikli projelere imza attı. Kadir Has Stadı sadece sportif etkinliklerin değil, ticaretin de merkezi olma özelliği taşıyor. Keza, eski stadın yerinde kurulan Forum Kayseri ile Sümer'de daha büyük bir alan üzerinde temelleri atılacak iş ve ticaret merkezi de öyle…

Kayseri Almanya'nın Krefeld şehri ile kardeş. Krefeld Belediye Başkanı Gregor Kathstade, mayıs sonunda Kayseri'ye geldi. Alman şehircilik uzmanlarıyla kenti gezdi. Kadir Has Stadı'ndan Kent Kültür ve Kongre Merkezi'nden, Kent Müzesi'nden çok etkilendi. Kathstade,"Kayseri hızlı gelişen bir şehir. Üç yıl önceki ilk gelişimde bana proje olarak anlatılan yatırımların tamamlanarak hizmete girdiğine tanık oldum. Şehir üç yılda çok değişmiş. Sanırım, üç yıl sonra tekrar geldiğimde yine değişmiş ve daha da güzelleşmiş bir Kayseri çıkacak karşıma" diyor. Galiba, Kathstade doğruyu  söylüyor.

Evet … Kayseri şu sıralar, "Erciyes Projesi"ne yoğunlaştı. Dahası, sonbaharda Abdullah Gül Üniversitesi'nin gelecek yaz da Kumarlı Disneyland'ının temellerini atacak. Acaba, "makus talih mi değişiyor" dersiniz? Sahi, pembe düşler gerçeğe dönüşüyor olmasın… Öyle ya da böyle… Görüntüler, hizmet adına gurur verici. Görüp de sevinç ve gurur duymamak ne mümkün?

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti