Para transferi artık ATM'den de yapılıyor

Western Union'ın Türkiye'de ilk defa ATM üzerinden uluslararası para transferi hizmeti sağlamaya başladığı ifade edildi.

Abone ol

İSTANBUL - Garanti Bankası ve Western Union, Garanti paramatikler ve bankanın yurt çapındaki 900'e yakın şubesi üzerinden de hizmet vermeye başladı.

Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Garanti Bankası ve Western Union'ın, Garanti internet şubesi üzerinden uluslararası para transferi servisi sağladığı hatırlatılarak, yeni uygulamayla da, Western Union'ın Türkiye'de "ilk" defa ATM üzerinden uluslararası para transferi hizmeti sağlamaya başladığı ifade edildi.

Açıklamada, işbirliği kapsamında Garanti müşterilerinin, bankanın yurt çapındaki 3 bini aşkın paramatik'i aracılığıyla Western Union'ın yurt dışındaki 386 binin üzerindeki acente hizmet noktasına para gönderebildiği, Western Union üzerinden yurtdışından gelen işlemleri ise paramatiklerde doğrudan hesaba geçirebildiği bildirildi.

Ayrıca müşterilerin, internet, şube veya paramatiklerden yaptıkları tüm işlemleri izleyebildiği, paramatiklere ek olarak Garanti'nin yurt çapındaki 900'e yakın şubesinden de Garanti müşterisi olan veya olmayan herkesin, Western Union aracılığıyla yurtdışına para gönderebildiği, yurtdışından para alabildiği kaydedildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, konuya ilişkin değerlendirmesinde, para transferinde dünyanın önde gelen markalarından Western Union ile Garanti internet şubesi üzerinden uluslararası para alım ve gönderimi için yaptıkları işbirliğinin dünyada bir "ilk" olduğunu belirterek, "Para transferi için sunduğumuz çözümlere paramatikleri ve şubelerimizi de ekleyerek yine bir ilk'e imza attık" ifadesini kullandı.

Western Union Ülke Direktörü Nogay Kanpolat da "Western Union'ı her an her yerde para gönderme ve almanın hızlı, güvenli yolu olarak konumlandırmak, müşterilerimize para transferi için ATM'ler dahil elektronik kanallar üzerinden farklı seçenekler sunmak, global stratejimizin de bir parçası. Bu alandaki çalışmalarımız artarak devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı