Özelleştirme mağdurlarına iyi haber

Devlet, özelleştirme uygulamaları nedeniyle işsiz kalan ve kalacak işçilerden yılda en çok 45 binine geçici olarak iş verecek.

Abone ol

ANKARA - Devlet, özelleştirme uygulamaları nedeniyle işsiz kalan ve kalacak işçilerden azami 45,000 kişiyi bir mali yılda 11 ayı geçmemek üzere geçici olarak istihdam edecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geçici mahiyetteki işleri yürütmek üzere geçici personel istihdamı ve bu personele ödenecek ücretler hakkında karar kapsamında, istihdam edilecek personelin 60 gün içinde ilgili kurumlara başvurması ve 657 sayılı kanunda öngörülen şartları taşıması gerekiyor.

Devlet Personel Başkanlığınca yapılan atama teklifleri doğrultusunda kurumlarca 30 gün içinde geçici personelin atama işleri tamamlanacak.

Karar kapsamında özelleştirme uygulamaları sonucu işsiz kalan ve kalacak olan kişiler dışında personel istihdam edilemeyecek.

EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Fransa yarı finalde İspanya'nın rakibi İstanbul'da göktaşı mı düştü? EURO 2024'te ilk yarı finalist İspanya! Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar...