Özel yetkili savcının yetkisi alındı

HSYK, Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın yetkilerini kaldırdı

Abone ol

İSTANBUL – Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK),  Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i tutuklatan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın yetkilerini kaldırdı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gözaltına alınması üzerine bu sabah olağanüstü toplanan HSYK'dan, yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından, alınan kararlara ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Toplantıya, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSYK üyesi Ahmet Kahraman da katıldı. Kahraman, toplantıdan, yazılı açıklama yapılmadan önce ayrıldı.

HSYK açıklamasında, dün Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan uygulamaların, HSYK'nın gündemine oy birliğiyle alınarak, incelenmesine karar verildiği anımsatıldı.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250/3. maddesindeki amir hükmün ihlal edilerek, görev ve yetki aşımında bulunulduğunu tespit eden HSYK, Erzurum Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal'ın, CMK 250. maddesi kapsamındaki yetkilerinin kaldırılmasına karar verdi.

HSYK, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Karakullukçu, Yazıcı ve Şanal ile diğer ilgililer hakkında yasal gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı.

HSYK, kararı oy çokluğuyla aldı.

Bu arada HSYK'nın, Erzurum özel yetkili Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal'ın yerine yeni yetkilendirme için çalıştıkları öğrenildi.

Cihaner'in avukatı itiraz dilekçesini verdi

Öte yandan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman, müvekkilinin tutuklanmasına ilişkin mahkemeye itiraz dilekçesi verdi. Başsavcı Cihaner'in tutuklanmasına ilişkin bir itiraz dilekçesi hazırladıklarını, bunu Erzurum'daki 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduklarını söyleyen Sekman, "Biz mahkemeye dilekçemizi sunduk. Mahkeme dilekçemizi sunduktan sonra serbest bırakabilir de bırakmayabilir de. Biz şansımızı deneyeceğiz" diye konuştu.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu