Özel şirketlere Rusya'dan gaz ithalatının önü açıldı

Batı Hattı'ndan doğalgaz ithalatına ilişkin lisansın yenilenmemesi Rusya'dan doğalgaz ithalatı yapmak isteyen şirketlerin de önünü açtı.

Abone ol

ANKARA -  Botaş'ın Gazprom Export'la imzaladığı doğalgaz alım satım anlaşması kapsamında Rusya Federasyonu'ndan doğalgaz ithalatı yapmak üzere verilen lisansı, 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren sona eriyor. Bu çerçevede, EPDK'ya 23 Kasım'dan itibaren doğalgaz ithalat lisansı başvurusunda bulunulabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin (Botaş) Batı Hattı ithalat lisansının 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren sona erdirildiğini açıkladı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan iki ayrı EPDK kararına göre, Botaş'ın Gazprom Export'la 14 Şubat 1986 tarihinde imzaladığı doğalgaz alım satım anlaşması kapsamında Rusya Federasyonu'ndan doğalgaz ithalatı yapmak üzere verilen lisansı, 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren sona erdirileceğinden, bu tarihten itibaren yeni ithalat sözleşme/sözleşmeleri yapılabilecek.

Bu çerçevede, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Rusya Federasyonu'ndan doğal gaz ithalatı yapmak üzere Gazprom'la yapılacak doğalgaz alım satım anlaşmaları kapsamında EPDK'ya 23 Kasım'dan itibaren doğalgaz ithalat lisansı başvurusunda bulunulabilecek.

Doğalgaz alım satım anlaşmasında yıllar itibariyle ithalat miktarı toplamı; 2012, 2013 ve 2014 yılları için ayrı ayrı 4 milyar cm3, 2015 yılı için 5 milyar cm3, 2016 yılı ve sonrası için ise 6 milyar cm3 sınırını aşamayacak.

Ons altın için Yıldırımtürk'ten kritik uyarı! Özgür Özel'den Gülşah Durbay açıklaması Bakan Işıkhan: 1 milyondan fazla vatandaşımızı işe yerleştirdik Hedge fon kurucusu Coffey Türkiye'de 2024 Nobel Fizik Ödülü yapay zeka çalışmasına gitti!