Özcan'dan 'mecburi hizmet' açıklaması

YÖK Başkanı Özcan, yan dal uzmanlığı sonrası mecburi hizmetin kalkmasına olumlu bakmadıklarını belirterek, "Bu hekimlere hastanelerin de bizim de ihtiyacımız var " dedi.

Abone ol

ANTALYA - YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, hekimler arasında yan dal uzmanlığı yapanların mecburi hizmet zorunluluğu ile ilgili de değerlendirmede bulunarak, yan dal uzmanlığı sonrasında mecburi hizmetin kalkması yönündeki talepleri "olumlu karşılamadığını" söyledi.

"Bunu yapmak istemem" diyen Özcan, "Hiçbir öğretim üyesinin bir yerden başka yerde görev yapmadığı bir ortamda hocalarımız 4 defa bu görevi yapıyorlar. Bundan üniversite hastanelerinin faydalanması söz konusu. Sağlık Bakanımız, bu duruma olumlu bakıyor. Yan dalcılara üniversite hastanelerinde mecburi hizmete Sağlık Bakanımız sıcak bakıyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinin sayısı çok fazla, onların da büyük ihtiyacı var, bizim de ihtiyacımız var" diye konuştu.

Özcan, Tam Gün Yasası ve üniversite hastanelerinde görev yaparken dışarıda muayenehanesi olan ya da başka bir yerde çalışan akademisyenlerle ilgili olarak "YÖK'ün öneride bulunmakta biraz geç kaldığı" eleştirisinde bulundu.

"Geç kaldım sayılabilir, öğrenmem 2 senemi aldı. 2 senede dinledim, seyrettim gözlemledim" diyen Özcan, şunları kaydetti:

"YÖK biraz öneride bulunmakta geç kaldı. Bizim aslında öncesinde model sunmamız gerekir, ama bizim modelimiz yoktu. Zaten bütün sıkıntı bundan çıkıyor. Biz nasıl yapmak istediğimizi söylemedik, üzerinde çalışıyoruz.

Bence biz üniversitedeki hocaların üniversitede tutalım bir şekilde. Geri çağıralım mümkünse, o düzeni bozmayalım. Bizim başka kaynağımız yok doktor için. Vakıf üniversitelerinin tıp fakülteleri henüz o seviyede değil. YÖK açısından en önemli şey doktor yetişmesi ve ülkemizin doktora olan ihtiyacın karşılanmasıdır. Biz bir şeyi endişe ile karşılıyorsak, endişemizin kaynağı bu. Yoksa para meselesinin peşinde değiliz. 'Doktor 10 alıyor, ben 5 alıyorum' diye kendimi kötü hissetmiyorum. Çünkü, zamanında benim hayatımı kurtarıyorlar. Ufacık bir müdahale ile beni hayata döndürüyor."

Özcan, son yılların gözde alanlarından sağlık turizminde de Türk üniversitelerinin adını duyurmak için ve Türkiye'nin bu alanda da hak ettiği payı alabilmesi için rektör, dekan ve diğer alandaki diğer yetkilerle birlikte ABD'ye gideceğini söyledi.

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı