Oyun platformu Roblox'tan erişim engeline ilk açıklama (Roblox neden yasaklandı, ne zaman açılacak?)

Dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olan Roblox'a getirilen erişim engeli gündemde. "Roblox yasaklandı mı, Roblox'a neden erişim engeli getirildi, Roblox ne zaman açılacak" sorularının yanıtları araştırılıyor. Türkiye'de 15 milyon kullanıcısı olan Roblox'tan erişim engeline ilk açıklama geldi. Roblox'un açıklamasında, "Roblox'u en kısa süre içinde tekrar kullanılabilir hale getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Abone ol

Sosyal medya platformu Instagram'ın kapatılmasının ardından çevrimiçi oyun platformu Roblox, Türkiye'de kapatıldı. Bilgi İletişim ve Teknoloji Kurumu (BTK), 7 Ağustos Çarşamba günü Roblox oyununa erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Roblox neden yasaklandı?

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması nedeniyle oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması tespiti üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verilmesini talep etti.

Talebi ele alan Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, sunulan dilekçe ve belirtilen internet adresleriyle ilgili araştırma tutanaklarının inceledi.

Hakimlik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un, "Yaşam hakkı, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması gibi sebeplerinden birine bağlı olarak hakimin erişim engeli kararı alabileceği"ni öngören 8/A1'nci maddesi gereğince www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı iledir" denildi.

Roblox'tan ilk açıklama: Ne zaman açılacak?

Roblox, sosyal medya hesabı üzerinden getirilen erişim engeliyle ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Roblox'un paylaşımında, "Türkiye'de Roblox'a erişim engeli geldi. Roblox'u en kısa süre içinde tekrar kullanılabilir hale getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz. Türkiye'de her gün milyonlarca insanın platformumuzu kullandığını ve bunların arasında işlerini Roblox üzerine inşa eden canlı bir geliştirici topluluğunun da bulunduğunu biliyoruz. Topluluğumuzu güvende tutmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız ve küresel politika yapıcıların çocukları koruma konusundaki kararlılığını paylaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Oyun platformu Roblox'tan erişim engeline ilk açıklama 187 general ve amiralin ataması Resmi Gazete'de Kocaeli Kandıra'da denize girmek yasaklandı Navlun fiyatları üç haftadır düşüyor