ÖSYM son dakika kararını duyurdu: 2024-YKS tercih süresi uzatıldı! (YKS tercihleri son gün ne zaman)

Son dakika haberi... Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin 25 Temmuz'da başlamasının ardından normal şartlarda tercihler için verilen süre bugün doluyordu. ÖSYM, üniversite tercih süresiyle ilgili aldığı yeni kararı duyurdu. Buna göre, üniversite tercihleri 2 gün daha uzatıldı. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? Üniversite tercihleri için son gün ne zaman?

Abone ol

Üniversiteli adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi sürüyor. ÖSYM üniversite tercih süresiyle ilgili son dakika kararını duyurdu. ÖSYM, YKS tercih sürelerinin 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatıldığını açıkladı.

2024-YKS tercih süresi ne zaman bitecek?

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, 06 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet bilgisi depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup 2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

YKS tercihleri nasıl yapılır?

Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapacak.

Öte yandan daha önce ön bilgilendirmesi yapılan 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da yayımlandı. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

Adaylar, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak.

Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

İmamoğlu'ndan İsrailli bakana sert yanıt! AYM'nin web sitesi 'açıldı' THY, İran seferlerini erteledi Adana'da yangına müdahale eden helikopter düştü Esra Yıldız Kahraman çeyrek finalde!