Ordu'da yeni bir mantar türü keşfedildi

Prof. Dr. Hatıra Taşkın, Doç. Dr. Fuat Bozok ile Bulgaristan Bilimler Akademisi'nden Doç. Dr. Boris Assyov'un önderliğinde yürütülen proje kapsamında, Ordu'da yapılan çalışmalar sonucunda yeni bir mantar türü keşfedildiği bildirildi. Yeni mantar türüne 'Amanita Corylophila Bozok, Taşkın, Şen ve Assyov' isminin verildiği açıklandı.

AA | Abone ol

Çukurova Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bulgaristan Bilimler Akademisi tarafından desteklenen 'İkili İşbirliği Projeleri' kapsamında çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sırasında Ordu'da keşfedilen mantar türüne dair makale, 'Fungal Systematic and Evaluation' isimli dergide yayımlandı. Bulunan yeni mantara, 'Amanita Corylophila Bozok, Taşkın, Şen ve Assyov' ismi verildi.

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatıra Taşkın ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Bozok ile Bulgaristan Bilimler Akademisinden Doç. Dr. Boris Assyov, yeni mantar türü keşfine imza atan üç isim oldu.

Prof. Taşkın, "Proje ile ülkemizin genetik kaynaklarının keşfine katkı sunulmaktadır. Mantarların farklı sektörlerde geniş kullanım olanakları göz önünde bulundurulduğunda, genetik kaynakların tanımlanması ve korumaya alınması büyük önem arz etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti Arda Güler'in oynadığı El Clasico'da sahaya yıldırım düştü! CHP İl Başkanları Toplantısı başladı Esra Yıldız Kahraman Paris 2024'te madalyayı garantiledi Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışan annelere 204,6 milyon lira ödendi