Operasyonlar devam edecek

Başbakan Yardımcısı Atalay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırötesi operasyonlarının devam ettiğini söyledi.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin son operasyonlarının çok etkili ve çok sonuç alıcı olduğunu belirterek, "Sınırötesi operasyonlar etkili, karşılığını buldu. Devam ediyor. Bu, bir yeni entegre stratejidir" dedi.

Beşir Atalay, Kanal 7 televizyonun canlı yayınlanan Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

Son günlerde meydana gelen terör olayları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin son operasyonlarıyla ilgili sorular üzerine Atalay, Türkiye'de seçimin ardından yeni Anayasa çalışmalarının tartışılmaya başlanacağını belirterek, beklenen güzel gelişmelerin önünü kesmek için böyle bir atmosferin oluşturulduğunu söyledi.

Atalay, "Türkiye'nin yeni Anayasa'ya hazırlandığı sırada ortalığı karıştıranlar, Türkiye'deki demokratik gelişmelere, olumlu gelişmelere sadece darbe vuruyorlar" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin son operasyonlarının çok etkili ve çok sonuç alıcı olduğunu bildiren Atalay, operasyon sonrası bölgede sonuçlara ilişkin tespit yapıldığını anlattı.

"Sınırötesi operasyonlar etkili, karşılığını buldu. Devam ediyor. Bu bir yeni entegre stratejidir" diyen Atalay, konuyla ilgili süreç içinde Bakanlar Kurulunda, Milli Güvenlik Kurulunda, Terörle Mücadele Yüksek Kurulunda ve bazı değişik platformlarda toplantılar yapıldığını, konuya bütün boyutlarıyla çalıştıklarını söyledi.

Beşir Atalay, "Yürüttüğümüz politika, hepsi bir stratejinin bir parçası. Entegre bir strateji. Bütün boyutlarını göz önüne alan, hiç bir boşluk bırakmayan bir bakış. Bu şekilde devam edecek" dedi.

"Kandil falan artık rahat yaşanılır yerler olmayacak"

Başbakan Yardımcısı Atalay, bir soru üzerine, Kandil'in güvenli bir yer olmadığını bildirdi. Kara operasyonu ile ilgili bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Atalay, topçu ateşinin ise yapıldığını belirtti.

Güvenlik ile ilgili tedbirlerin terör örgütünün tutumları karşısında kaçınılmaz olduğunu anlatan Atalay, asker ve polisleri şehit edenlere karşı en ileri tutumun sergilenmesi gerektiğini söyledi. Atalay, güvenlik ile ilgili hiç bir boşluğun olmayacağını ve gerekli yeni tedbirlerin alınacağını da ifade ederek "Kandil falan artık rahat yaşanılır yerler olmayacak" diye konuştu.

THY, bir yıl aradan sonra hisse geri alımı gerçekleştirdi 19 ilde Siberağ-9 operasyonları: 115 şüpheli yakalandı ‘İhracatçıya kota olmasın’ dedik anlatamadık SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı