Okullara bir günlük kar tatili

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Kar yağışı nedeniyle bazı şehirlerde eğitime ara verildi.

Abone ol
ANKARA - Yurdun büyük bölümünde buzlanma ve don olayı, doğu kesimlerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde bulunuyor.
Gelecek hafta boyunca doğu bölgelerde görülecek kar yağışlarının bugün, Doğu Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas çevrelerinde, Salı günü Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Hafta boyunca hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyredecek.
Düşük sıcaklıklar ve mevcut kar örtüsü nedeniyle Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara ile iç bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat, Amasya ile Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimlerinde de kuvvetli kar yağışı bekleniyor.
Kuvvetli kar yağışının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı zirai üreticiler ve sürücüler başta olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları isteniyor.
Eğitime kar engeli
Yurtta yaşanan kar yağışı nedeniyle bazı şehirlerde eğitime ara verildi.
Eğitime ara verilen iller şöyle:
Sivas'ta 2 gün, Afyonkarahisar'da 1 gün, Uşak'ta 1 gün, Kütahya'da 1 gün , Kırşehir'de 1 gün, Ordu Mesudiye'nin merkez ve köylerinde, Akkuş'un belde ve köylerinde, Kumru'nun ise sadece köylerinde 1 gün, Zonguldak'ta 1 gün, Konya'nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde 1 gün, Aksaray merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde 1 gün.
Nevşehir ve ilçelerinde dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime Hacıbektaş'ta iki gün, Kozaklı ve Gülşehir ilçelerinde ise bir gün ara verildi, Avanos'ta ise ilçe merkezi hariç belde ve köylerde de okullar bir gün tatil edildi. Uşak'ın Eşme ilçesinde 1 gün, Yozgat'ın Akdağmadeni, Çandır ve Çayıralan ilçelerinin genelinde, Boğazlıyan'da bağlı köylerde 1 gün, Muş'un Varto ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi. 
Başkentte buzlanma ve kar uyarısı
Ankara Büyükşehir Belediyesi de, yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı Başkentlileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını isteyen yetkililer, buzlanmanın gelecek hafta sonuna kadar devam edeceğini kaydettiler.
Doğu'da çığ uyarısı
Öte yandan, Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda devam eden kar yağışının oluşturacağı taze kar örtüsünün, kuvvetli lodosla birlikte eğimin fazla olduğu alanlarda meydana getirebileceği çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 
kar
EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar... Scholz'den Erdoğan açıklaması: 'EURO 2024 ziyaretini heyecanla bekliyoruz' Büyükekşi, Merih Demiral'a cezayı 'orantısız' buldu İşte Ali Koç'un savcılık ifadesi!