ÖİB, Başkent Doğalgaz için yarın ilana çıkıyor

Teklifler 19 Temmuz'a kadar ÖİB'e teslim edilecek.

Abone ol

ANKARA – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 80 oranındaki hissesinin özelleştirilmesini için yarın ilana çıkıyor. Teklifler 19 Temmuz'a kadar ÖİB'e teslim edilecek.

ÖİB, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 80 oranındaki hissesinin özelleştirilmesine ilişkin açıklama yaptı. İhale ile ilgili açıklamaya göre, Başkent Doğalgazın Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı çerçevesinde, “Satış" yöntemi ile özelleştirilmek üzere ihale edilecek. İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek. İhaleye katılabilmek için Gizlilik Sözleşmesi imzalanması, Şirket hakkında hazırlanan Tanıtım Dokümanı ile İhale Şartnamesi'nin satın alınması zorunlu olacak.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmelerine devam edilen Teklif Sahipleri'nin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Geçici teminat tutarı 20 milyon dolar

Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için 20 milyon doları geçici teminat alınacak. Gizlilik Sözleşmesi, İdare'den 13 Mayıs itibaren alınabilecek. İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedeli 20 bin dolar olacak. Tanıtım Dokümanı ise 17 Mayıs'tan itibaren temin edilebilecek. Detaylı İnceleme Süreci'ne katılmak isteyen katılımcılar ise 15 bin doları ÖİB'in hesabına yatıracak.

EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar... Scholz'den Erdoğan açıklaması: 'EURO 2024 ziyaretini heyecanla bekliyoruz' Büyükekşi, Merih Demiral'a cezayı 'orantısız' buldu İşte Ali Koç'un savcılık ifadesi!