ODTÜ'den AB destekli iki proje
Çankırı, Sinop ve Tokat'ta istihdamın geliştirilmesine dönük bir yıl süreyle proje yürütülecek.
Abone olANKARA - ODTÜ liderliğinde Çankırı, Sinop ve Tokat'ta istihdamın geliştirilmesine dönük Avrupa Birliğinden (AB) destekli iki ayrı proje yürütülecek.
"Çankırı ve Sinop illerinde Bilgi Teknolojileri için Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi" ve "Kadınlar İşte" başlıklı projelerin tanıtım toplantısı, proje paydaşı kurumların temsilcilerinin katılımıyla Midas Otelde yapıldı.
Çankırı Belediyesi, Sinop Belediyesi, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Derneği ortaklığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yürüttüğü İnsan Kaynaklarının Operasyonel Programı kapsamında yürütülen "Kadınlar İşte" projesinin tanıtımını proje koordinatörü ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Kalaycıoğlu yaptı.
Kalaycıoğlu, toplam bütçesi 440 bin euro olan projenin temmuz ayı sonunda başladığını ve toplam bir yıl süreceğini bildirdi.
Proje kapsamında Çankırı, Tokat ve Sinop illerinde yaşayan işsiz kadınlara yöreye özgü el sanatları, yaşlı ve çocuk bakımı eğitimi ile pazarlama ve iş yönetimi eğitimleri verileceğini anlatan Kalaycıoğlu, bu kapsamda el sanatları eğitimi alan kadınların geliştirdiği ürünlerin, pazarlama eğitimi alan kadınlar tarafından piyasaya sunulacağını kaydetti.
Her ilde 90 olmak üzere toplam 270 kadının eğitim alacağını, bunların arasından en az 50'sinin girişimci olarak yetiştirileceğini dile getiren Kalaycıoğlu, ayrıca kadınların ürünlerinin pazarlanması için belli kurumlarla koordineli şekilde çalışacaklarını söyledi.
Coğrafi bilgi sistemleri eğitimi verilecek
"Çankırı ve Sinop illerinde Bilgi Teknolojileri için Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi" başlıklı projeyi de koordinatör Doç. Dr. Şebnem Düzgün yaptı.
Düzgün, 160 bin euroluk bütçesi olan projenin bir yıl süreceğini anlattı.
Projede iki ayrı ilde bilgi teknolojileri konularında insan kaynağı geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Düzgün, bu kapsamda 20 kamu görevlisi ve 40 genç işsize bu alanda teorik ve pratik eğitimler verileceğini anlattı.
Coğrafi bilgi teknolojilerinin Türkiye'de yeni yeni yaygınlaştığını, ancak dünyada çok önemli bir sektör olduğunu ve yüksek oranda teknik bilgi gerektirdiğini bildiren Düzgün, projede bu teknolojileri kullanabilen insanların sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Düzgün, eğitimlerini başarıyla tamamlayan işsiz gençlerin başta Ankara'da teknokentlerde faaliyet gösteren firmalar ile iletişime geçmelerinin destekleneceğini ve bu amaçla Kariyer Günleri düzenleneceğini de sözlerine ekledi.