Ocak'ta 277 yatırım teşvik belgesi verildi

Teşvik belgelerinin; 19'u enerji sektörü, 74'ü hizmet sektörü, 162'i imalat sektörü, 13'si madencilik sektörü, 9'u da tarım sektörüne verildi.

Abone ol

ANKARA - Hazine Müsteşarlığı, Ocak ayında toplam 277 firmaya çeşitli vergi istisnaları tanıyan yatırım teşvik belgesi verdi.

Hazine Müsteşarlığı'nın yatırım teşvik belgelerinin sektörel dağılımına ilişkin tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, teşvik belgelerinin; 19'u enerji sektörü, 74'ü hizmet sektörü, 162'i imalat sektörü, 13'si madencilik sektörü, 9'u da tarım sektörüne verildi.

Teşvik belgesi alan firmaların toplam ve sabit yatırımları yaklaşık 2.832 milyar TL, ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı yaklaşık 708.5 milyon dolar, yaratılan istihdam ise 8,057 kişi olarak belirlendi.

Çatalkaya Elektrik'e doğalgaz çevrim santrali için teşvik belgesi

Öte yandan Çatalkaya Elektrik Üretim AŞ, Aydın'da elektrik enerjisi üretimi amacıyla 145.23 MW'lık doğalgaz çevrim santrali için teşvik belgesi aldı.

Hazine Müsteşarlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve Ocak ayında verilen teşvik belgelerine ilişkin listesine göre, yeni kurulacak çevrim santralinin sabit yatırım tutarı 186 milyon TL, ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı 72 milyon TL olarak belirtildi.

(Reuters)

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var