Nükleerde kamuoyunu rahatlatın!

Nükleerin basit bir enerji açığı sorunu olmadığını söyleyen Boyner, "Nükleer santralin güveni konusunda kamuoyunu rahatlatacak bir süreç gelişmeli" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Japonya’daki nükleer felaketin, Türkiye gibi deprem kuşağındaki ülkeler için bir çeşit “uyandırma telefonu” olduğunu söyledi. Türkiye’de deprem riskinin çok daha fazla boyutuyla ele alınması gerektiğini belirten Boyner, nükleer santral konusunun çok uzun zamandır Türkiye’nin gündeminde olduğuna dikkat çekerek, “Nükleer enerji gereği basit bir enerji açığı sorununa indirgenmemeli. ,

Her halükarda depremde Türkiye’de olabilecekler ve burada bir nükleer santralin nasıl bu riskler çerçevesinde güvenli olabileceği konusunda kamuoyunu da rahatlatacak şekilde bir süreç gelişmesi gerekiyor” dedi.

“Reel Döviz Kuru ve Reel Ekonomi” konulu konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Boyner, “3’üncü jenerasyon santraller deniyor. Fakat öyle bir noktadayız ki şu andaki nükleer enerji konusunda, seneler önce yatırım yapmış ülkelerde, bu konuda yeterlilik geliştirdiğini iddia eden ülkelerde bile sistemler üzerinde denetim yapılıyor.

Tekrar konu gözden geçiriliyor. Belki de bu Türkiye için bir fırsattır. Biz bunu yapma planını önümüze koyduysak, bu noktada durup tekrar bu süreci nasıl ele alacağımızı tüm ayrıntılarıyla, tüm elverişli olan teknolojiye bakarak, şeffaflık içinde, kamuoyunun da güvenini alarak sürdürmek zorundayız” dedi.

Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı! Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı