NATO, Libya operasyonuna son veriyor

Rasmussen, Libya'daki NATO operasyonunda sona çok yaklaşıldığını bildirdi.

Abone ol

BRÜKSEL - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya'daki NATO operasyonunda sona çok yaklaşıldığını bildirdi.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin öldürüldüğü yönündeki haberi doğrulayacak yönde yazılı açıklama yapan Rasmussen, "42 yıl sonra Albay Kaddafi'nin korku yönetimi nihayet sona erdi. Libyalılar tarihlerindeki uzun kazanlık döneme çizgi çekerek yeni bir sayfa açabilir. Şimdi Libya halkı geleceğine gerçekten karar verebilir" dedi.

Libyalılara, farklılıkları bir kenara bırakarak daha parlak gelecekleri için birlikte çalışma çağrısında bulunan Rasmussen, Ulusal Geçiş Konseyi'nden sivilleri hedef alacak her türlü misillemeyi önlemelerini ve mağlup olan Kaddafi güçlerine karşı teenni göstermelerini istedi.

NATO ve ortaklarının BM Güvenlik Konseyi'nin Libya halkının korunması konusundaki tarihi kararını hayata geçirdiklerini belirten Rasmussen, "Libya misyonunu BM ve Ulusal Geçiş Konseyi'yle koordinasyon içinde sona erdireceğiz. Beni Velid ve Sirte'nin düştüğü haberleriyle bu an şimdi çok yaklaştı" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama Dolar/TL'den günün ilk rakamları Dev teknoloji şirketleri dünyayla yarışıyor Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı