Naci Görür, Elazığ ve Malatya'yı uyardı!

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi. Naci Görür, 6 Şubat depremine işaret ederek kırılan faya enerji transferi gerçekleştiğini açıkladı. Elazığ ve Malataya'yı uyaran Naci Görür, afet boyutunda bir deprem beklemediğini ama hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Malatya sabah saatlerinde büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem vatandaşları sokaklara döktü.

Çevre illerde de şiddetli hissedilen deprem, 6 Şubat'ta yaşanan acıları hatırlattı. Halk büyük bir korku ve panik yaşarken, can kaybının yaşanmaması tek teselli oldu.

Malatya depreminin ardından, 6 Şubat depremlerini de önceden bilen deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den önemli açıklamalar geldi. 

6 Şubat depremlerini hatırlattı

Sosyal medya hesabı X'den açıklama yapan Görür, 5,9 büyüklüğündeki depremin Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde yaşandığı bu fayın da Elazığ depreminde büyük ölçüde kırıldığına dikkat çekti. 'Endişe yok' diyen Görür, "Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur." dedi.

'Enerji transferinin bir sonucu'

Görür'ün açıklaması şöyle:

"Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok"

Elazığ ve Malataya'yı uyardı

'Elazığ’daki ve Malatya’daki heşehrilerime duyuru' başlığı ile bir paylaşımda daha bulunan Naci Görür, "Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir." dedi.

Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Gram altında yeni rekor 'Malatya'daki depremi 6 Şubat depremleri etkiledi' Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Birinci yazılı sınav örnek soru kitapçıkları erişime açıldı