Mustafa Sarıgül'ün avukatlarından video açıklaması: İnceleme sonucu çıktı

Sosyal medyada paylaşılan ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün yer aldığı iddia edilen videoyla ilgili inceleme yapıldı. Mustafa Sarıgül'ün avukatlarından dolaşıma sokulan video hakkında açıklama geldi. Avukatlar, görüntülerdeki kişinin Sarıgül olmadığını belirterek, "Söz konusu videonun yayınlanması ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verilmiştir" açıklamasını yaptı.

Abone ol

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün avukatlarından sosyal medyada dolaşıma sokulan videoyla ilgili açıklama geldi. Sarıgül sabah saatlerinde, “montaj, şantaj, tehdit içerikli” dediği videoyla ilgili kriminal bilirkişi uzmanlarının raporlarını paylaşacağını bildirdi, “Bu çirkin iftiraları atıp tehdit eden alçaklarla yargı önünde hesaplaşacağız” dedi.

Avukatlardan yapılan açıklamada, "Görüntülerin müvekkilimiz Mustafa SARIGÜL’e ait olmadığı, görüntüleri tetkik eden ulusal kriminal büro tarafından teyit edilerek rapor altına alınmış olup bu sabah itibarıyla gerekli adli makamlara sunulmuştur" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül'ün avukatlarından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Müvekkilimiz Mustafa SARIGÜL ile ilgili olduğu iddiasıyla sosyal medya ve internet sitelerinde yayınlandığı görülen videodaki görüntülerin müvekkilimiz Mustafa SARIGÜL’e ait olmadığı, görüntüleri tetkik eden ulusal kriminal büro tarafından teyit edilerek rapor altına alınmış olup bu sabah itibarıyla gerekli adli makamlara sunulmuştur.

Söz konusu videonun yayınlanması ile ilgili olarak İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2024/182447 E. sayılı dosyası ile yayın yasağı kararı vermiştir. Suça konu işbu videoyu, sosyal medya hesaplarında paylaşan, yayılmasına yardımcı olan tüm hesaplar kayıt altına alınarak, suça iştirak eden bu paylaşım sahipleri ile ilgili savcılık şikayetlerinin işleme konulduğunun altını çizeriz.

Sosyal medya hesaplarında etkileşim temin etme gayesiyle suça ortak olan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında hiçbir ayrım gözetilmeksizin hukukun imkân tanıdığı adli ve cezai hesabın sorulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Fidan: Afrika ülkeleriyle ortak çalışmalarımız devam ediyor Tanju Özcan disipline sevk edildi Yargıtay Genelkurmay çatı davasıyla ilgili karar verdi Borsa günü düşüşle tamamladı TBB Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Alpaslan Çakar