Mustafa Nevzat 90 yıllık yolculuğunu kutluyor

Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt Türk markası Mustafa Nevzat’ın 90 yıllık yol hikayesini konu alan konserlerin ikincisi Congresium Ankara’da gerçekleşti

Abone ol

İSTANBUL - Türk ilaç endüstrisinin gelişiminde öncü rol üstlenen Mustafa Nevzat, 90 yıllık yol hikayesini “90. Yıl Konserleri” ile birlikte kutlamaya devam ediyor. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın en yüksek standartlara sahip ilaç pazarlarına ihracat gerçekleştiren Mustafa Nevzat, “90. Yıl Konserleri”nin ikincisi Congresium Ankara’da gerçekleştirdi.

Genel sanat yönetmenliğini Murat Ali Aydın’ın üstlendiği, Oğuzhan Balcı yönetiminde Dilek Türkan ve Cihan Okan’ın solistliğinde bu proje özelinde bir araya gelen İstanbul Senfoni Orkestrası, Cumhuriyet tarihine ilişkin özel eserler, dans gösterileri ve arşiv görüntüleri ile davetlilere unutamayacakları bir gece yaşattı. 

Sektördeki ilkleri sürdürmeye devam

Gecenin açılışında Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt bir Türk markası olan Mustafa Nevzat’ın eczacılık endüstrisinin gelişiminde ilk günden itibaren öncü bir rol üstlendiğini söyleyen Mustafa Nevzat İlaç Sanayii Genel Müdürü M. Levent Selamoğlu, “Bir ulusun yeniden doğduğu yıllarda başlayan yolculuğumuz süresince insan hayatının önemi, en sarsılmaz değerimiz olarak yerini korudu. Son 5 yılda yakaladığımız çift haneli büyüme oranları ve geçtiğimiz yıl Amerikalı biyoteknoloji şirketi Amgen ile yaptığımız güç birliği ile 2012 iç pazar verilerine göre Türkiye’de 300 ilaç firması arasında TL sıralamasında 19.’ncu firma olduk. Amgen’den aldığımız güç ile önümüzdeki dönemde sektördeki ilklerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

İlaç ve ilaç hammaddesi üreticisi olarak kurulan, gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk ilaç endüstrisine öncülük eden Mustafa Nevzat İlaç Sanayii, Cumhuriyet ile yaşıt bir Türk markası yaratmanın sevincini, konserlerin yanı sıra TEMA Vakfı iş birliği ile oluşturulan “Mustafa Nevzat 90. Yıl Hatıra Ormanı” ile ölümsüzleştiriyor. Bu kapsamda İzmir Bayındır Bozdağ Hatıra Ormanı’na tüm paydaşları adına birer fidan dikildi. 

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti