MSB: Yunanistan Savunma Bakanı Dendias’ın açıklamasını şiddetle kınıyoruz

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın Kıbrıs Türklerini ve Türk ordusunu hedef alan açıklaması şiddetle kınandı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın iftira dolu sözleri hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın, Kıbrıs Türklerini ve kahraman Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Kahraman Türk ordusu, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkı uyarınca harekete geçmiş ve 1963 - 1974 yılları arasında Rum tarafınca her türlü zulme maruz bırakılmış olan Kıbrıs Türk halkını bir soykırım girişiminden kurtarmıştır.

Türk askerinin cesareti ve varlığı sayesinde 1974 yılından bu yana Kıbrıs'ta kan dökülmemiş, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki cuntacı baskısı ortadan kalkmış ve Yunanistan'daki askerî rejim yıkılarak demokrasiye dönüş mümkün hâle gelmiştir.

Mehmetçik, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olacaktır.

Yunanistan Savunma Bakanı'nı, iki ülkenin liderleri tarafından ortaya konan ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir yaklaşımla ilerletmeyi hedefleyen ortak tutumu baltalamaya çalışmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Sayın Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabaları sonuç vermeyecektir.

En düşük emekli maaşı: Erdoğan reddetti ve talimat verdi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki SMA eylemine tahliye kararı Gayrimenkul projelerine yeni finansman modeli! Dolar/TL bugün ne kadar? İşte günün ilk rakamları... Ekrem İmamoğlu duyurdu: İş arayanlara ücretsiz toplu taşıma desteği başladı