Moody's: BDDK kararı, not için olumlu

Moody's, BDDK'nın 18 Haziran'da duyurduğu kredi alacaklarına ayrılan zorunlu karşılıkları artırma kararını övdü.

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, BDDK'nın 'bankaların kredi alacakları için ayrılacak karşılık oranlarını artırma' kararını, Türkiye'nin kredi notu açısından 'olumlu' olarak değerlendirdi.

Moody'sten yapılan açıklamada, BDDK'nın düzenlemesinin bankaların teminatsız kredi alacaklarının ölçüsüz büyümesinin önüne geçmek için son derece yerinde bir karar olarak karşılandı. Açıklamada, özellikle perakende bankacılık alanında, tüketici kredileri verenler başta olmak üzere bankaların çoğunun karardan etkileneceği ifade edildi. Kararın Türk makamları tarafından aşırı ısınmanın erken işaretleri veren bankacılık sisteminde olası bir krizi önlemek için atılmış yerinde bir karar olduğuna dikkat çekildi.

Moody's, BDDK'nın kararını 'ileri görüşlü ' bulurken, yeni düzenlemenin bankaları kredi verirken daha seçici davranmaya iteceğini vurguladı.

Emniyette müdür ve amir atamaları yapıldı Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı