Moody's Yunanistan'ı uyardı

Moody's, Yunanistan'ı temerrüte düşebileceği uyarısında bulundu.

Abone ol

LONDRA - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın alacağı kurtarma yardımı karşılığında teminat anlaşması yapması nedeniyle bu ülkeye yapılan finansal yardımın bir sonraki diliminin gecikebileceği ve temerrüte düşebileceği uyarısında bulundu.

Euro Bölgesi liderleri Temmuz ayında yaptığı toplantıda Yunanistan için yeni bir yardım paketini kabul etmişti. Yunanistan'ın, bu yardım kapsamında alacağı krediler için Finlandiya ile ikili teminat anlaşması yapması Avusturya, Hollanda ve Slovakya'dan da teminat taleplerine yol açmıştı.

Moody's'in yaptığı açıklamada, bu tür anlaşmaların artmasının Yunanistan için olumsuz bir not olacağına işaret edilerek, "Benzeri anlaşmaların sürmesi Yunanistan'a finansal desteğin bir sonraki diliminin gecikmesine ve ödemelerde temerrüte düşülmesine sebep olabilir" denildi.

Yunanistan'ın, geçen yıl AB ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı 110 milyar Euroluk anlaşma kapsamında 8 milyar Euroluk dilimi Eylül ayında alması bekleniyor.

Euro Bölgesi'nin diğer üyelerinin Finlandiya'nın Yunanistan ile yaptığı anlaşmayı engellemesini beklediğini bildiren Moody's, Finlandiya'nın teminat anlaşması yapmasının Euro Bölgesi'nin bazı üyelerinde Yunanistan konusunda niyet eksikliği olduğunu ve Almanya ile Fransa'ya güçlü Euro projesine destek amacıyla güçlü adımlar atması için daha fazla baskı yapıldığını gösterdiğini kaydetti.

Moody's ayrıca, ikili teminat anlaşmalarının artmasının gelecekte kurtarma programları için fon bulunmasını sınırlandıracağına işaret etti.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu