Mısır'da tutuklu gazeteci serbest bırakıldı

Mısır'da tutuklu gazeteci Metin Turan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Abone ol

ANKARA - Mısır'da aralarında TRT muhabiri Metin Turan'ın da bulunduğu 84 kişinin tahliyesine karar verildi. Metin Turan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutukluluk süreci, 17 Ağustos'da Kahire'deki Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtı gösteriler sırasında güvenlik güçlerinden kaçan protestocuların sığındığı camiye giren güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınması ile başlayan gazeteci Turan, aylar süren esareti sonrasında bugün alınan kararla özgürlüğüne kavuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da bir süredir tutuklu bulunan gazeteci Metin Turan'ın durumuna ilişkin, "tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor" ifadesini kullandı. 

Davutoğlu, twitter hesabından paylaştığı mesajında, şu ifadeleri kullandı: 

"Mısır'da bir süredir tutuklu bulunan Metin Turan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Konuyu ilk andan itibaren yakından takip eden büyükelçiliğimiz bundan sonra da gerekli girişimleri yapacak." 

Beyaz Saray: Gazze'de ateşkes görüşmelerinde çöküntü yok Mazerete bağlı öğretmen atamaları yapıldı EURO 2024'ün Almanya ekonomisine katkısı ne oldu? Libya'da petrol krizi! Petrol üretim ve ihracatı durduruldu Çelik'ten İsrail'e tepki: Her gün yeni bir provokasyona imza atıyor