MHP'den Bayraktar'a istifa çağrısı

MHP Grup Başkanvekili Vural, "Van'da bir daha deprem olmaz" şeklinde açıklama yapan Bakan Bayraktar'ı istifa etmeye çağırdı.

Abone ol

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hükümetten, yardım gönüllüsü Japon Atsushi Miyazaki'nin Van'daki depremde hayatını kaybetmesi nedeniyle özür dilemesini isteyerek, "Acaba Bakan Erdoğan Bayraktar, bu milletten nasıl özür dileyecek. Böyle bir konu bile istifa etmeyi gerektirmiyor mu?" dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk'ü anma töreninde yaptığı konuşmayı ve Van depremini değerlendirdi.

Erdoğan'ın, "Cumhuriyet'i ve Türk milletini daha anlamadığını ortaya koyan bir yaklaşım içinde olduğunu" esefle gördüğünü belirten Vural, "Bir takım tarihi ifadeleri çarpıtarak, bugün bir millet olmak yerine, milleti 36 etnik gruba bölmenin bir takım kılıflarını hazırlamak isteyen bir zihniyetin, dışa vurumundan başka anlam taşımıyor" dedi.

Vural, vatandaşların farklılıklarını ifade edebileceğini ancak bunu siyasallaştıramayacağını savundu.

"Atalay yıkım müteahhidi"

Van'da meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vural, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Van ve Erciş'in en güvenilir yer olduğunu, fayın kırıldığını ve enerjisinin boşaldığını, az hasarlı evlere girilebileceğini söylediğini ifade ederek, "Ey Erdoğan Bayraktar, otelde kalsaydın o zaman" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "elleri arkasında" dolaştığını öne süren Vural, "Ne amaçla orada bulunuyorsun, endam gösterecek ya... Bari el atsaydın da bir taş kaldırsaydın. Yıkım koordinatörü dedik, gerçekten yıkım koordinatörü olduğu ortaya çıktı, yıkımların arkasında dolaşıyor. Yıkım müteahhidi..." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, Türkiye'nin Japonya'dan özür dilemesini istediğinin anımsatılması üzerine Vural, şunları söyledi:

"Ben özür diliyorum. Hükümet, bu konuda gerekeni yapmalıdır, Türk milleti adına bu kadirşinas milletten özür dilemesi gerekiyor. Özür, bir erdemdir. Ama her şeyden önce 'bir daha deprem olmaz, evlerinize girin' diyen Erdoğan Bayraktar, acaba bu milletten nasıl özür dileyecek. Böyle bir konu bile istifa etmeyi gerektirmiyor mu? Bir Japon böyle bir konuyla karşılaşsaydı, ne yapardı acaba? Bayraktar'a düşen görev de ihmali yapanlar, Türk milletinden özür dileyerek, istifa ederek, bunu göstermelidir."

Borsa günü düşüşle tamamladı Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı! ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı