MHP, çıkış kapısı olarak seçimi işaret etti

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yaşanan son olayları değerlendirerek, "Bunalımdan kurtulmanın yegane yolu, seçime başvurmaktır" dedi

Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin erken genel seçim önerisindeki ısrarını tekrarladığını bildirerek, ''Bütün şiddetiyle hissedilen siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel bunalımdan kurtulmanın, çatışmadan, kavgadan uzak bir yeni dönemin kapılarının açılmasının yegane yolu, seçime başvurmak ve tek seçeneği millet iradesinin acilen tazelenmesidir'' dedi.

Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye'nin yakın tarihinin en sancılı dönemlerinden birini yaşandığını, milletin birliği, devletin bütünlüğü, toplumun huzur ve güvenliği ile demokratik rejimin geleceğinin ağır tehditler altında var olma mücadelesi verdiğini'' savundu.

''Milletimizin derinden yaşadığı yokluk ve işsizliğin neden olduğu tahribatın yanı sıra çok tehlikeli ayrışma ve cepheleşme sürecine giren ülkemizde gerilim her geçen gün artmakta, kutuplar keskinleşmektedir'' diyen Bahçeli, açıklamasında ''Toplumun tahammül sınırlarının zorlandığı, Türkiye'nin artık kırılma noktasına kadar büküldüğü son derece tehlikeli gelişmelerin bir süre daha devamı halinde bizleri bir arada tutan yapının ayakta kalabilmesinin şartları tamamen ortadan kalkacaktır'' görüşüne yer verdi.

Bahçeli, şunları kaydetti:

''Yıllardır ilkesiz yönetimin boyun eğerek sürdürdüğü tek taraflı ilişkilerin neden olduğu teslimiyetin faturası uluslararası hezimet olarak bir bir karşımıza çıkarılırken etnik tahriklerle kışkırtılan milletimizin zedelenen kardeşlik duyguları, sinsi bir çatışma tehlikesini içten içe körüklemektedir.

Geride kalan yıllar içerisinde defalarca dile getirdiğimiz ve özellikle siyaset kurumundan temenni ettiğimiz, gerginliklerin yumuşatılması, asgari müştereklerde buluşulması, yolsuzlukların üzerine gidilmesi, ayrışmacı kimlik siyasetinin terk edilmesine yönelik önerilerimiz karşılık bulmamıştır.

Artık yönetebilme imkanı tamamen tükenmiş bir hükümetin sürekli kriz üreten marazi zihniyeti, her yaşanan gün yeni bir gerginliği, gerilimi ve tahribatı hayatın her alanına yaymaya başlamıştır.''

Milletin direnme gücünün, bu ağır travmalar nedeniyle tükenmeye başladığını öne süren Bahçeli, ''Aziz milletimizi yıkılmaktan koruyan ve şimdilik ayakta tutan bütün değer ve duygular, yerini kaygılara, korkulara, ümitsizliklere bırakmaktadır'' değerlendirmesinde bulundu.

"Sorunlu ve hastalıklı bir yapı"

Siyaset kurumunun bu gelişmeler karşısında, ''çözüm kapısı olmak bir yana, özellikle hükümet eliyle sürekli kriz üreten sorunlu ve hastalıklı bir yapı olarak ağır bir güven kaybına uğradığını, çözüm ve çare olmaktan çok uzaklara düştüğünü'' öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

''Yalnızca otokrat rejimlerde görülecek bir inatla ve ısrarla sürdürülmeye çalışılan bu çürümüş siyaset algısını değiştirmek ve ilkesiz kadrolarla hesaplaşmak için milletimizin hakemliğine bir kez daha başvurmaktan başka bir yol ve yöntem kalmamıştır.

Çok şükür ki bütün aksaklıklarına rağmen işleyen demokratik rejim, yaşadığımız ağır sorunları aşmak ve girilen kısır döngüden kurtulmak imkanı vermektedir.

Bütün şiddetiyle hissedilen siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel bunalımdan kurtulmanın, çatışmadan, kavgadan uzak bir yeni dönemin kapılarının açılmasının yegane yolu, seçime başvurmak ve tek seçeneği millet iradesinin acilen tazelenmesidir.

Tırmanan tahrikler, müdahale arayışları, kutuplaşmanın aldığı mesafe ve bir türlü ders çıkaramayan siyaset körlüğünün devamı halinde demokrasinin tecellisi için asgari şartların bile sağlanamayacağı bir siyasal çözülme iklimine girilmek üzeredir.''

Bahçeli, ortaya çıkan korku ve endişelerin neden olduğu gerginliklerin, öfkelerin ve kaygıların ''kaynayarak taşma derecesine yükselmesinden'' önce ''ağır bunalımın'' mutlaka aşılması gerektiğini belirtti.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'