Mersin'de köpek sahiplenenlere kısırlaştırma, mama ve bakım desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz köpekler için farkındalık oluşturmak amacıyla 'Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehirden' kampanyası başlattı. Belediye bünyesinde son 10 yılda 31 bin 496 sahipsiz köpeğin kısırlaştırıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Seçer, sokaklarda yaşayan sahipsiz köpek sayısını asgari seviyeye düşürmeyi hedeflediklerini anlattı.

AA | Abone ol

Adı geçen kampanya kapsamında 'sahiplendirme merkezi' oluşturacaklarını bildiren Vahap Seçer,  "Merkezimiz haftanın her günü ziyarete açık olacak. Mersin Veteriner Hekimler Odası ile yaptığımız değerlendirme sonucunda da yüzde 25 indirim uygulanmasına karar verildi. Yıllık kuru mama tüketimimiz yaklaşık 150 kilograma denk geliyor. Yemek atıklarınızı bize vermenizi istiyoruz. Son yıllarda edindiğimiz makineyle yemek artıklarını pelet (yem) haline getiriyoruz. Hayvanların iştahla yediğini gözlemliyoruz."

Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan kampanya kapsamında, sokaklarda yaşayan köpekler bakımevlerinde kısırlaştırılıp Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilecek. Barınaktaki hayvanları sahiplenen vatandaşlara 2 yıl boyunca kısırlaştırma hizmeti, mama, parazit ilacı, pet kuaför ve aşı desteği verilecek.

Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı Buruk, Batshuayi, Trabzonspor, ve Beşiktaş'a para cezası Türkiye ile Sao Tome ve Prinsipe arasında enerji anlaşması! Devlet Bahçeli, DEM Partililerin elini neden sıktığını açıkladı Meclis'te İsrail tehdidi oturumu: Tarih belli oldu