Mersin, turizmin yıldızı olacak

Çağlayan, Tarsus-Kazanlı turizm bölgesi için, 800 milyon dolar para harcanacağını söyledi.

Abone ol

TARSUS - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesine 800 milyon dolar harcama yapılacağını belirterek, "Tesisler yıllık 180 milyon euro ciro yapacak. 10 bin Mersinli işsiz, iş sahibi olacak. Tesislerde, 45 sektörde en az 22 kalem mal kullanılacak" dedi.

Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile ortak düzenlediği basın toplantısında, "Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi" hakkında bilgi verdi.

Çağlayan, Mersin'e 33 bin kişilik bir stadyum, Akdeniz Oyunları çerçevesinde sosyal tesisler, Tarsus'ta da yüzme havuzu ve kapalı spor salonu yapılacağını söyledi.

Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi için 800 milyon dolar harcama yapılacağını bildiren Çağlayan, yapılacak olan yatırımı kutsal bir yatırım olarak niteledi ve şöyle devam etti:

"Bu otellerin en az 10 ay süresince hizmet vereceğini varsaysak, yüzde 65 dolulukta çalışsa bu tesislerde yıllık 1 milyon 800 bin konaklama yapılacak. 180 milyon euro, 400 trilyon lira yıllık, bu tesisler ciro yapacak. Bunun yanı sıra yılda bin ton kırmızı et, bin ton beyaz et, 12 bin ton yiyecek, 7 bin ton içecek tüketilecek. Yılda en az 10 bin ton sebze ve meyve tüketilecek. Bunları Tarsus ve Mersin karşılayacak.

Mersinli çiftçinin, köylünün yüzü gülecek. Turizm tesislerinin yapılmasında başta mobilya ve tekstil olmak üzere, bir çok sektörde 220 kalem mal ve hizmet alımı yapılacak. Besicilik ve etin işlenmesi, balıkçılık, içecek, su ve süt üretimi, sebze meyve üretimi, şekerleme ve makarna imalatı, temizlik ve kozmetik, hazır giyim ve tekstil sektörü, perakende ticaret, turizm acente hizmetleri, otobüs, minibüs, ve taksi hizmetleri, mobilya ve ağaç ürünleri imalatı, cam ürünleri imalatı, seramik ürünleri imalatı, olmak üzere, 45 sektörde, en az 220 kalem mal, buralarda kullanılacak.

10 bin kişi evine ekmek götürecek

Mersin'de 2 bin 438, Tarsus'ta 2 bin 69 olmak üzere, toplamda 4 bin 507 bakkal esnafımız, Mersin ve Tarsus'ta yer alan toplam 2 bin 707 cafe ve eğlence yerleri esnafı, Mersin'de bin 927, Tarsus'ta 495 olmak üzere toplam 2 bin 422 kebapçı ve lokantacı esnafımız, Mersin'de 556, Tarsus'ta 466 olmak üzere, bin 22 servis işletmecisi esnafımız, Mersin'de 159 ve Tarsus'ta 274 olmak üzere, 433 fotoğrafçı esnafımız, bini aşkın minibüsçü esnafımız, 654 taksicimiz, Mersin'de 275, Tarsus'ta 121 olmak üzere 396 kuyumcu esnafımız bunlardan sadece bir kısmı... Mersin'de ve Tarsusumuzda toplamda 37 bin 151 esnafımıza katkı sağlayacak bir yatırım. 10 bin kişi bu yatırımlardan evine ekmek götürecek. Sadece esnafımız değil, çiftçilerimizde bu ekonomik hareketlilikten payını alacak. Üretenler ve bu şehirde yaşayanlar bundan faydalanacak. Mersin tanınmayacak kadar büyük bir mersin olacak."

Günay: Tarsus ve Mersin'i turizm pastasına katacağız

Türkiye'ye 2023 yılında 50 milyondan fazla turistin gelmesinin hedeflendiğin söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, "50 milyon turisti sadece İstanbul ve Antalya'ya getiremeyiz, yeni bölgelere ihtiyacımız var. Mersin gibi Tarsus gibi bölgeleri mutlaka turizm pastasına katacağız. Türkiye dünya turizminde çok önemli hale geldi. Biz bu potansiyeli heba edemeyiz. Turizm sektörü sadece ekonomiyi değil, sosyal hayatı, barışı, kardeşliği geliştiren bir sektör. 21'inci yüzyılın barışçı dünyasını kuracak sektörlerin başında geliyor. Bir bölgeye turizmin gelmesi, bereketin, sosyal dönüşümün gelmesi o bölgenin hayatının topyekün yukarıya çıkması demektir. Mersin'in çok büyük potansiyeli var, Tarsus önderlik yapacak" dedi.

Filistin Büyükelçisi: Türkiye ilk ve en önemli ortağımız Katar ve FIFA'dan, 50 milyon dolarlık sosyal destek Borsa günü yatay tamamladı Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan istifa açıklaması Milli Eğitim Bakanı Tekin'den İmamoğlu ve Özel'e kreş tepkisi