Merkez Bankası'ndan yeni KKM hamlesi: Faizlerde sınır değiştirildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) mevduata geçiş için ilave adımlar atmaya devam ediyor. Bankalara gönderilen talimatta KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı indirildi.

AA | Abone ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam etti.

TCMB'nin bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faiz oranının yüzde 80'inden yüzde 70'ine indirildi. Vade sonunda TCMB tarafından ödenecek kur farkı tutarı, politika faizi esas alınarak hesaplanmaya devam edilecek.

Ek getiri verilemeyecek

Ayrıca, yeni açılacak ve yenilenecek hesaplar için "ek getiri" adı altında herhangi bir ödeme yapılamayacağı bildirildi. Böylece KKM hesaplarında azalmanın hızlanması ve TL mevduatın payının artması bekleniyor. Değişiklikler, 22 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Daha önce KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, yüzde 50 olan politika faizinin yüzde 80'i seviyesinde bulunan yüzde 40'a karşılık geliyordu. Yüzde 40 seviyesi, yeni uygulama talimatıyla yüzde 35'e indirildi.

Türkiye Somali'de petrol ve doğalgaz arayacak A101 markette bugün neler var? Sineklik ve tavan vantilatörü... Meloni'nin boyuyla alay eden gazeteciye para cezası Ali Koç: Baskı var, tehdit var, bu seçimi tanımıyoruz Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'dan kritik uyarı: Şiddetli bir salgın yaşıyoruz