Merkez Bankası'yla hiç küs olmadık

Büyükeşi, ekonomi yönetimine bir not vermesi gerekirse, 8 olacağını, iki puanlık kaybın da dış açık ve uygulanan kur politikalarından kaynaklandığını ifade etti.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, önümüzdeki günlerde Katar ve Kuveyt'e düzenlenecek geziye firmalardan büyük talep geldiğini belirterek, Başbakanlık uçağı dışında iki uçak kaldıracaklarını bildirdi.

Büyükekşi, gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında, 2010 yılında yapılan uygulamalardan dolayı ekonomi yönetimine bir not vermesi gerekirse, bunun 7,5'tan 8 olacağını, iki puanlık kaybın da dış açık ve uygulanan kur politikalarından kaynaklandığını ifade etti.

Türkiye'nin 2010 yılını birçok alanda dünyadan ayrışarak tamamladığını belirten Büyükekşi, yıl sonu büyüme rakamının yüzde 8'i geçebileceğini, sanayide kapasite kullanımında iyi yerlere gelindiğini, ülkenin kredi notunun yatırım yapılabilir olmasına ramak kaldığını hatırlattı.

Dünya ölçeğinde bütün ülkelerin sıkıntı içindeyken Türkiye'nin yükselen yıldız konumunda olduğunu söyleyen Büyükekşi, ihracatın geçen yıl yüzde 11,3 oranında artışla 113,7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Büyükekşi, geçen yıl kur ve paritenin ihracata olumsuz etkilerine işaret ederek ithalatçı ve ihracatçı açısından yaptıkları hesaplamaları anlattı.

Geçen yıl 24 ülkeyi ziyaret ederken 18 de ticaret heyeti düzenlediklerini belirten Büyükekşi, 10 ayrı ilde ihracat rakamı açıkladıklarını hatırlattı.

Mehmet Büyükekşi, soruları cevaplarken de Merkez Bankası ile ilişkileri konusunda bir soru üzerine, "Biz Merkez Bankası ile barışığız. Hiç küs olmadık. Şu anda aramızda en küçük bir olumsuzluk yok" dedi.

Büyükekşi, bu yıl bütün ihracatçı sektörlerde tasarım yarışması yapacaklarını, aynı zamanda proje pazarı oluşturacakları bilgisini de verdi.

Sevil Üstekin hayatını kaybetti İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranı Bodrum'un su sorunu çözülecek mi? 1 milyar TL'lik ödenek MHP lideri Bahçeli Malazgirt mesajında CHP'ye yüklendi Bakırköy'de tır İETT otobüsünün üstüne devrildi, altı kişi yaralandı