Menşe ispat ve dolaşım belgelerinin elektronik geçerlilik süresi uzatıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan gümrük genel tebliği değişiklikleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu değişiklikler kapsamında yer alan, satıldığı halde elektronik sistemden işlem yapılmayan menşe ispat ve dolaşım ile A.TR dolaşım belgelerinin elektronik geçerlilik süresi 6 aydan 1 yıla uzatıldı.

AA | Abone ol

Ticaret Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, tebliğ değişiklikleri ile ihracatta kullanılan menşe ispat ve A.TR dolaşım belgelerinin elektronik süreçlerinde süre uzatımına gidildi.

Eski düzenlemede ihracatta kullanılan A.TR dolaşım ile menşe ispat ve dolaşım belgeleri, odalar/birliklerce satıldıktan sonra 6 ay içinde elektronik sistem üzerinden işlem yapılmaması halinde geçersiz oluyordu. Yeni düzenleme kapsamında söz konusu süre 1 yıla uzatıldı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan ölümden döndü Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi Busenaz Sürmeneli çeyrek finalde! TARİŞ üzüm fiyatlarını 100 TL olarak açıklandı Alex de Souza'nın enflasyon şaşkınlığı: Korkunç bir pahalılık gözlemledim