Meclisin haziran takvimi hazır

Genel Kurul, cuma günleri de çalışacak.

Abone ol

ANKARA - TBMM, tatile gireceği 1 Temmuza kadar, yoğun bir mesai yapacak.

AK Parti, Danışma Kurulunun toplanamaması üzerine, Haziran ayına ilişkin çalışma takvimini düzenleyen grup önerisini, Genel Kurula getirdi.

Kabul edilen öneriye göre; Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerinin Dış Ticaret Müsteşarlığına Ait Bölümünde Değişiklik Yapılması hakkında Kanun Tasarısı, gündemin ön sıralarına alındı.

Bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları da ön sıralara çekildi.

Gündemin ön sırasına alınan; Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu Tasarısı, Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, Tebligat Kanunu ile Adli Sicil Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısı ise temel kanun olarak görüşülecek.

 TBMM Genel Kurulu, Haziranda salı günleri 15.00-20.00, çarşamba ve perşembe günleri ise 13.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurulun, cuma günleri de toplanarak, 14.00-20.00 saatleri arasında çalışması öngörülüyor. Bakanlar, Genel Kurulda salı günleri 1 saat sözlü soruları yanıtlayacak.

AK Parti Grup önerisinin kabul edilmesinin ardından, Kooperatif Kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine geçildi.

36 şehirde 500 büyük kuyumcu yakın takipte Sanat, yenilikçi bir platform olarak dijital dünyaya taşınıyor Ünlü müzayede evleri umduğunu bulamadı Gümrüklerde sanal ‘Muhafız’lar iş başında BİM’den katılım bankası adımı! KAP’a bildirildi