Meclis'te bütçe maratonu sürüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına yarın başlayacak ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçelerini görüşecek.

Abone ol

Meclis, bir hafta aranın ardından yoğun mesaine yeniden başlayacak. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2016 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri sürerken, Genel Kurul'da Aden Körfezi ile ilgili tezkere ele alınacak. Siyasi parti liderleri de Salı günü yapılacak grup toplantılarında gündemi değerlendirecek.  

Meclis'te bir hafta aranın ardından yoğun mesaiye tekrar başlanıyor. Meclis hafta sonu da çalışacak. 

Komisyonlar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına yarın başlayacak ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçelerini görüşecek. Salı günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı, Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı ile Dişişleri Bakanlığı, Perşembe günü de Milli Eğitim Bakanlığı bütçeleri ele alınacak. Ayrıca Komisyonun Cuma günü gündeminde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı bütçeleri, Cumartesi günü gündeminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı bütçeleri, Pazar günü gündeminde de Kalkınma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı bütçeleri olacak. 

Ar-Ge düzenlemesi Genel Kurul'da

Meclis Genel Kurulu Salı günü çalışmaya başlayacak. Genel Kurul'da "Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” görüşülecek.

Tasarıyla; Araştırma Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamına, tasarım merkezlerine yönelik tasarım personeli de dahil ediliyor. Çalışan personelin niteliğini artırmak amacıyla doktora, yüksek lisans ve lisans mezunları için farklı oranlarda gelir vergisi istisnası getiriliyor. Bunun yanında temel bilimler alanları mezunlarının istihdamı da teşvik ediliyor.

Aden Körfezi yeniden

Genel Kurul'da bu hafta TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi görev süresinin bir yıl uzatılmasına dair Hükümet tezkeresi de görüşülecek.

TSK deniz unsurlarının korsanlık, deniz haydutluğu ve silahlı soygun eylemleriyle mücadele amacıyla yürütülen uluslararası çabalara destek vermek üzere, gereği, kapsamı, zamanı ve süresi hükumetçe belirlenecek şekilde Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görevlendirilmesi ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması için verilen izin süresinin, 10 Şubat 2016 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi Genel Kurul gündemine gelecek. Sözkonusu tezkere 7. kez uzatılacak.

Meclis Salı günü ise AK Parti, CHP, HDP ve MHP grup toplantılarına sahne olacak. Toplantılarda parti liderleri açıklamalarda bulunacak. 

Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı İBB duyurdu: Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapımı başlıyor 'Sosis Partisi: Gıdatopya' animasyonuna inceleme