Meclis tatile girdi, AK Parti kolları sıvadı! Yeni dönemde gündeme gelecek yasalar belli oldu

Hayli yoğun bir gündemin ardından milletvekilleri 1 Ağustos'ta tatile girdi. TBMM 1 Ekim'e kadar iki ay kapalı. Ancak AK Parti grubunun bu süreyi boş geçirmeyeceği öğrenildi. AK Parti bu süreçte yeni yasama dönemi için gündeme getirmeye hazırlandığı yasalar üzerinde çalışacak. AK Parti'nin gündeminde sosyal güvenlik reformu ve infaz kanununu masaya yatırıyor. İktidar partisi ayrıca Anayasa ve Meclis içtüzüğü konusunu da mesai yapacak.

Abone ol

Milletvekilleri tartışmalı sokak köpekleri yasası ile en düşük emekli aylığını 12 bin 500 TL’ye çıkaran düzenleme dahil pek çok yasayı Meclis’ten geçirdikten sonra tatile girdi. Meclis iki ay kapalı kalacak. Vekiller 1 Ekim’de tekrar mesaiye başlayacak.

Ancak AK Parti’nin iki aylık tatili yeni yasama döneminde gündeme getirilecek yasalar üzerinde çalışarak geçireceği öğrenildi. Yaklaşık dört yıllık seçimsiz sürecin bazı temel sorunları ele almak, kimi konularda reformları hayata geçirmek için çok değerli bir fırsat sunduğunu söyleyen parti yöneticileri, sosyal güvenlik reformundan infaz kanununa bu kapsamda birçok konuyu çalışacaklarını anlatıyor.

Gazete Duvar’ın haberine göre; son yıllarda çeşitli nedenlerle yapılan bir dizi değişiklikle infaz sisteminin bozulduğu, silbaştan elden geçmesi gerektiği, kamuoyunda da bu konuda ciddi talep olduğu kaydediliyor. AK Parti’nin yaz boyunca çalışacağı iki başlık daha var. O başlıklar da yeni Anayasa ve Meclis içtüzüğü olacak.

Milli boksörümüz Hatice Akbaş finalde İsrail Gazze'de iki okulu vurdu: 25 ölü Milli okçu Mete Gazoz, Paris 2024'e veda etti SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti Etna Yanardağı lav püskürtmeye başladı: Uçuşlarda aksaklık