Meclis, Gül'ün görev süresini tartışacak

Yeni yılın ilk haftalarında "Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu Tasarısı" TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek.

Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı yeni yılın ilk haftalarında TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi, bu kez Meclisin gündemindeki "Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu Tasarısı" ile bir kez daha tartışma konusu olacak.

Geçen dönemde kadük kalan ve Hükmetin bu dönem başında yenilediği "Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu Tasarısı", yeni yılın ilk haftalarında TBMM Anayasa Komisyonunda yeniden ele alınacak.    

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yaptığı açıklamada, Ocak ayının ilk yarısında görüşülecek olan tasarıya, "11. Cumhurbaşkanı'nın görev süresi ile ilgili bir ifadenin konulması gerektiğini" söyledi.  

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresiyle ilgili bir belirsizliğin olmadığını söyleyen Kuzu, "Sayın Gül'ün görev süresi 7 yıldır. Görüşüm yeni değil. Seçildiği günden beri 7 yıldır. Bu konuyu tartışmanın anlamı yoktur. Çünkü biz kendisini 7 yıllığına seçtik" dedi.

Konuyla ilgili tartışmalarda, "11. Cumhurbaşkanı'nın görev süresi ile ilgili düzenlemenin yasayla değil anayasayla yapılması gerektiği" görüşüne karşılık Kuzu, 7 yıl için Anayasa değişikliğine ihtiyaç olmadığını, ancak 5 yıl üzerinde anlaşılması halinde Anayasa değişikliği gerektiğini kaydetti.

"Düzenlemeyi biz yapmazsak YSK yapacak bir şekilde" diyen Kuzu, hukukun, yönetimin boşluk kabul etmeyeceğini belirterek, ancak yetkili olan TBMM'nin görevini yapmaması halinde işin YSK'ya düşeceğini söyledi.

A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu MEB ara tatil tarihlerini açıkladı Konya’da deprem! Tedirginlik yarattı 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı THY, bir yıl aradan sonra hisse geri alımı gerçekleştirdi