Mardin Doğumevi'nde patlama

Oksijen ağı borusu onarımı sırasında meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

MARDİN - Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde, oksijen ağı borusundaki gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada bir kişi öldü.

Edinilen bilgiye göre, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bodrum katında Gaziantep'ten gelen bir firmanın oksijen ağı borusu onarımı sırasında merkezi sisteme giden boruda gaz sıkışması nedeniyle küçük çaplı bir patlama oldu.

Patlamada, firmada çalışan Metin Özçalışkan hayatını kaybetti.

Olay nedeniyle önlem amacıyla hastanedeki yaklaşık 60 çocuk ile kadın hasta, ambulanslarla başka hastanelere nakledildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Vali Hasan Duruer, olayın ilk belirlemelere göre iş kazası olduğunu belirterek, "Olayda bir usta vefat etti" dedi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, patlamayı soruşturmak üzere bir müfettiş görevlendirildiğini, hastalara oksijenin baş uçlarındaki tüplerle verilebildiğini ve hastanenin çalışır vaziyette olduğunu bildirdi.

Şencan, hastanedeki patlamanın, merkezi oksijen ünitesindeki teknik bakım sırasında, oksijen kaçağı nedeniyle meydana geldiğini ve bu bölümde küçük çaplı bir yangın çıktığını söyledi.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu