Manisa şehir çöplüğünde yangın

Abone ol


MANİSA - Manisa şehir çöplük alanında yangın çıktı. Turgut Özal Mahallesi'nin üst kısmında bulunan Manisa Belediyesi Katı Atık Depone Alanı'nda metan gazı sıkışması sonucu yangın çıktı.

Turgut Özal Mahallesi'nin üst kısmında bulunan Manisa Belediyesi Katı Atık Depone Alanı'nda 03.30 sıralarında başlayan ve poyrazın da etkisiyle çöplüğün tamamına yayılan yangın, kontrol altına alındı. Alanda soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Manisa şehir çöplük alanında çıkan yangında, söndürme çalışmaları sırasında 1 itfaiye erinin yaralandığı, 1 dozerin de çöplüğe saplandığı bildirildi.

Manisa Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Usta Mehmetoğlu ve Tamer Çipiloğlu da çöplük alanına gelerek Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül'den bilgi aldı.
İtfaiye Müdürü Gül, yaptığı açıklamada, rüzgarın etkisiyle çöplük alanın birçok noktasına yayılan yangına 100 işçi, 12 itfaiye aracı ve iş makineleriyle müdahale edildiğini belirterek, yangının yakındaki orman alanını sıçramaması için orman işletme şefliği ekiplerinin arozözlerle çalışma yürüttüğünü bildirdi.

Aşırı sıcak hava nedeniyle metan gazı sıkışmasının yangına neden olduğunu kaydeden Gül, "Aşırı rüzgarın da etkisiyle çöplük patladı. Daha geç bekliyorduk, ama erken oldu. Belediye başkanımız, Manisa'nın çöpüne çare bulmaya çalışıyor. En az 2-3 gün işimiz var. Belediye olarak hepimiz buradayız. Çöplüğün taşınmasından başka çare yok" dedi.

"Sözün bittiği yerdeyiz maalesef"

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa şehir çöplüğünde çıkan yangınla ilgili, "Sözün bittiği yerdeyiz maalesef. Manisa'nın yıllardır kanayan yarası, acı bir gerçek, Manisa'nın ayıbı. Amacımız, başlattığımız süreci hızlandırarak bir an önce Manisa'ya yakışan bir çöp sahası kazandırmak. Maalesef yine gazın birikiminde kaynaklanan bir yangın. Rüzgarın pozisyonu sebebiyle dumanın bütün şehre sıkıntısı var. Bütün duman kentin içerisinde" dedi.

Çöplüğün bitişiğinde bulunan Turgut Özal Mahallesi'nde yangın nedeniyle tahliyenin söz konusu olmadığını belirten Ergün, yangının yaklaşık bir hafta sürmesini beklediklerini, ilk 3 gün devamlı soğutma çalışmalarının süreceğini söyledi.

Ergün, çöplük alanında 2009 ve 2011 yıllarında da yangınlar yaşandığını hatırlatarak, "Yangının ormana çok yakın bir bölgede olmasınından kaynaklanan sıkıntılar var. Arkadaşlarımız gerekli önlemleri alıyor. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? “Bitcoin tarihi seviyeyi görecek" Mert Günok’tan 2.5 milyon euroluk hareket! Asrın kurtarışı Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Karbon salımı, meyve yaprağı ile azaltılacak