Mal tanımı ve kodlama sisteminde uluslararası uyum adımı

Mal tanımı ve kodlama sisteminde uluslararası uyumu içeren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Uyumu Sağlanmış (Armonize) Mal Tanımı ve Kodlama Sistemi Hakkında Uluslararası Sözleşme uyarınca uygulanması gereken ekli sınıflandırma görüşlerinin yürürlüğe konulması ile 2 Ekim 2023 tarihli ve 7664 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasını içeriyor.

AA | Abone ol

Ticaret Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Armonize Mal Tanımı ve Kodlama Sistemi Hakkında Uluslararası Sözleşme'ye Türkiye de taraf olduğundan Türk Gümrük Tarife Cetveli'nin uygulanmasında Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ) görüşlerine uyum sağlanarak, çalışmalarda tekdüzeliğin temin edilmesi önem taşıyor.

Bahsi geçen Karar ile DGÖ Armonize Sistem Komitesi tarafından muhtelif tarihlerde 'Sınıflandırma Avileri Kompendiyumu' adıyla duyurulan sınıflandırma görüşlerinin ulusal tarife mevzuatına aktarılması sağlandı.

BIST 100 endeksinde güçlü yükseliş Erdoğan, Ali Koç'u kabul etti: Avrupa'da başarı diledi Oba Makarna: Patlama nedeniyle 3-6 ay üretim duracak Manisa'da 4 büyüklüğünde deprem Meteorolojiden bölge bölge sıcaklık ve sağanak uyarısı