Londra gibi bir 'merkez'e ihtiyaç var

Bear, Türkiye'nin küreselleşebilmesi için Londra gibi bir finans merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Abone ol

İSTANBUL - Londra'nın uluslararası finans merkezi "City of London Corporation" Başkanı Lord Mayor Michael Bear, Türkiye'nin küreselleşebilmesi için Londra gibi bir finans merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bear, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından düzenlenen "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi: Londra Deneyimi İstanbul'a Neler Söylüyor?" konulu panelin açılışında konuştu.

Türkiye'nin İngiltere için BRIC ülkeleri kadar önemli olduğunun altını çizen Bear, 2 bin İngiliz firmasının Türkiye'de faaliyet gösterdiğini, iki ülke arasında 9 milyar dolar karşılıklı ticaret bulunduğunu, ticari ilişkilerin 5 yılda iki katına çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Türkiye'nin küreselleşebilmesi için Londra gibi bir finans merkezine ihtiyacı olduğunu anlatan Bear, ancak bunun için yeterli altyapı ve donanım gerektiğine işaret etti.

Londra'nın, Avrupa'nın finans merkezi olmasının sebeplerini de sıralayan Bear, iyi yetişmiş insan kaynağına sahip olduklarını, Londra'da 300'den fazla dilin konuşulduğunu, bütün branşlarda hizmet verilebildiğini anlattı.

Yönetmeliklerinin, hukuki altyapılarının da iş dünyası ile dostane olduğunu belirten Bear, iş dünyasının öngörülebilirlik, istikrar ve netlik aradığına dikkati çekti.

Erkan: 30 yılda dünyanın finans merkezlerinden olacağız

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan da, önümüzdeki 10 yıl içinde İstanbul'un finans merkezi olacağını, 30 yıl içinde de dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri haline geleceğini belirtti.

Türkiye'nin bugüne kadar son derece önemli başarılara imza attığını, iktisadi anlamda geçen 10 yılda önemli bir ivme kazandığını anlatan Hüseyin Erkan, Türkiye'nin 30-40 yıl içinde reel faiz oranlarının ve enflasyonun bu kadar düşük seyrettiği bir döneme hiç girmediğine işaret etti.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu