Liderlerden Cumhuriyet mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anamuhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Abone ol

"Herkes Cumhuriyetin gerçek sahibidir"

Cumhuriyetin en önemli faziletinin, eşitlik, adalet, hürriyet ve özgür seçim olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Gül, millet egemenliğine dayanan, gücünü millet iradesinden alan Cumhuriyet rejiminin temel esaslarını, "bireylerin hak ve özgürlüklerini teminat altına alması, herkese fırsat eşitliği sunması, toplumda adalet duygusunun yerleşmesini sağlayacak bir hukuk düzenini tesis etmesi" olarak sıraladı. Gül, "Bugün herkes, bu ülkenin eşit haklara sahip, asil ve özgür vatandaşlarıdır. Ve ayırım gözetilmeksizin herkes, Cumhuriyetimizin gerçek sahibidir" ifadesini kullandı. 

"Cumhuriyetimiz her zamankinden emin adımlarla ilerliyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünün büyük bir neşe ve coşkuyla kutlandığını belirterek, "İnanıyorum ki içinde bulunduğumuz bu gururu Cumhuriyetimizin 90. yılında olduğu gibi çok daha güçlü bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 yıllarında da yaşayacağız. Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha kuvvetli, her zamankinden daha emin adımlarla ilerliyor, demokrasimiz Cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna, kuruluş felsefesine bağlı olarak gelişiyor, güçleniyor" değerlendirmesinde bulundu. 

"Cumhuriyet dördüncü devrimdir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise laik cumhuriyetin dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden bireyin özgürleştirilmesi, kardeşleştirilmesi olduğunu, aynı zamanda sanatı ve sanatçıyı yüceltmek anlamına geldiğine işaret eden mesajında şunları kaydetti: 

"CHP, 90. yılı salt bir bayram kutlaması olarak görmemektedir. Cumhuriyet değerlerinin 21. yüzyılla buluşturulması sorumluluğunu da taşımakta ve bunu gerçekleştirmek için çaba harcamaktadır. Bunun adı 'dördüncü devrimdir'. 

"Eşitliğin, özgürlüğün garantisi cumhuriyette saklıdır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de cumhuriyetin dinamizme, katılıma, sürekli gelişmeye ve güvene dayanan, dün, bugün ve gelecek ölçeğinde uyum ve dengeyi sağlayan bir yönetim modeli olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkati çeken mesajında, "Hiç kuşkusuz ki eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin garantisi ve teminatı cumhuriyetin mesaj ve ruhunda saklıdır. Bu yüzden, cumhuriyet dışında macera arayanlar, ham ve kuru hayallerin peşinden koşarak cumhuriyet'in başına numara iliştirmeye çalışanlar, Cumhuriyet yanlısı görünüp de en üst düzeyde karşı hareket içinde bulunanlar yanlış ve yozlaşma içinde kıvrananlardan başkası değildir" değerlendirmesini yaptı.

Bakırköy'de TIR İETT otobüsünün üstüne devrildi, yaralılar var AJet'ten ucuz uçak bileti satışı İstanbul için uyarılar art arda geldi: Sağanak ne kadar sürecek? 'Parası biten sanatçılara ücretsiz ders' teklifi Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku!