Latek'te halk arz başladı

Şirketin halka arzı yarın ve 22 Nisan tarihlerinde sürecek.

Abone ol

İSTANBUL - Latek Lojistik, bugün saat 11.00 itibariyle borsadan satış yöntemiyle halka arz edilmeye başladı.

Latek Lojistik'ten yapılan açıklamada, şirketin halka arzının yarın ve 22 Nisan tarihlerinde süreceği bildirildi.

Açıklamada, halka arzına Galata Menkul Değerler ve Meksa Menkul Değerler'in aracılık ettiği Latek Lojistik Ticaret A.Ş'nin ödenmiş sermayesini 26 milyon liradan 30 milyon liraya artıracağı kaydedildi.

Latek Lojistik'in aynı zamanda kendi sektörünü borsada temsil eden 3. lojistik firması unvanını alacağı belirtildi.

Latek Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sınırlı ve stratejik yatırımlar yaparak yüksek nakit pozisyonlarını koruyacaklarını ifade ederek, "Halka arzdan sağlanacak kaynağın tümünü yeni yatırımlar ve büyüme finansmanında kullanacağız. Bizi diğer şirketlerden ayıracak projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Erdoğan, Latek Lojistik'in kurulduğu günden itibaren yüksek nakit pozisyonu ile çalışan, kredi kullanmayan, büyümesini özkaynakları ile finanse eden bir yapıda olduğunu, 2009 sonu itibariyle nakit ve nakit benzerleri kalemi 11 milyon 839 bin lira düzeyinde olan Latek Lojistik'in buna karşılık finansal borcunun ise sadece 41 bin 500 lira düzeyinde bulunduğunu kaydetti.

Verilen bilgiye göre, 1999 yılında Levent Erdoğan tarafından İstanbul'da kurulan Latek Lojistik, toplam 150 personel ile lojistik sektöründe hizmet veriyor.

Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Zamlı emekli maaşı ve farkları bu ay yatar mı? İşte ödeme günleri... Türkiye-Hollanda çeyrek final maçının hakemi belli oldu İstanbul'da içme suyu fiyatlarına zam! AB'den Çinli elektrikli araçlara yüzde 38 ek vergi!