Kuzey Kore, BM'ye mektup gönderdi

Kuzey Kore, BM'ye donanma gemisinin batırılmasından sorumlu olduğu yönündeki Güney Kore'nin suçlamalarını yalanlayan bir mektup gönderdi.

Abone ol

SEUL - Kuzey Kore, BM'ye, "donanma gemisinin batırılmasından sorumlu olduğu" yönündeki Güney Kore'nin suçlamalarını yalanlayan bir mektup gönderdi.

Kuzey Kore'nin BM daimi temsilcisinin Güvenlik Konseyi Başkanlığına gönderdiği mektupta, "Kuzey Kore'nin ABD öncülüğündeki bir komplonun kurbanı olduğu" savunuldu.

Mektupta, "ABD ve Güney Kore'nin yer aldığı soruşturmanın sonuçlarının, ABD'nin siyasi ve askeri amaçlarına ulaşmak için hazırlanmış komplo olduğu" ifade edilerek, "Güvenlik Konseyinin konuyu bu sonuçlar üzerinden ele alması durumunda, bunun Kore Yarımadası'nda barış ve istikrara ciddi etkileri olmayacağını hiç kimsenin garanti edemeyeceği" bildirildi.

Kuzey Kore'yi, geçen martta 46 denizcinin öldüğü donanma gemisini batırmakla suçlayan Güney Kore, geçen Cuma günü BM'den Kuzey'i cezalandırmasını istemişti. 

Güney Kore ordusunun öncülüğünde, aralarında ABD'den de temsilcinin bulunduğu bir uluslararası soruşturma ekibi, Güney Kore donanma gemisinin Kuzey Kore torpidosuyla batırıldığı sonucuna varmıştı.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı