Kurtarma mekanizması Avrupa için önemli

Lagarde, "Safları sıklaştırarak Euro Bölgesi'ni gerçekten korumak istiyoruz" dedi.

Abone ol

PARİS - Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, "Daimi Kurtarma Mekanizması"nın Avrupa için çok önemli bir düzenleme olduğunu söyledi.

Lagarde, Wall Street Journal'e yaptığı açıklamada, perşembe günü Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde alınan "Daimi Kurtarma Mekanizması" kararının Avrupa'yı finansal krize karşı korumak adına yapılan çok önemli bir düzenleme olduğunu söyledi.

AB devlet ve hükümet başkanları perşembe günü toplanarak, AB anayasası Lizbon Anlaşması'na birkaç fıkra ekleyerek, "borç krizindeki ülkeler için oluşturulan geçici kurtarma mekanizmasını daimi hale getirme" konusunda uzlaşmıştı.

Avrupa Birliği'nin kurallarını ihlal ettiklerini ifade eden Lagarde, "Çünkü safları sıklaştırmak ve EuroBölgesi'ni gerçekten korumak istiyoruz" dedi.

Lagarde, EuroBölgesi'ne üye ülkelerin parlamentolarında Lizbon Anlaşması'nda yapılan yeni düzenlemelerin büyük bir problem olmadan onaylanacağına olan inancını vurguladı.

E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya paylaştı: Tefeci çetesi çökertildi, 27 şüpheli tutuklandı İzmir açıklarında 196 düzensiz göçmen yakalandı