Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu: İşte uçak ve otobüs biletinde en çok aranan yerler

Kurban Bayramı tatilinin kamu çalışanları için 9 güne uzatıldı. Bayram tatilinin uzatılmasının ardından uçak ve otobüs bileti aramalarına rağbet arttı. Uçak bileti kategorisinde Trabzon-İstanbul biletleri için aramalar yüzde 93 oranında arttı. Otobüs bileti kategorisinde ise en çok aramanın yapıldığı yerler Bodrum, Antalya ve Marmaris oldu.

Abone ol

Kurban Bayramı tatilinin kamu çalışanları için 9 güne uzatılmasının ardından uçak ve otobüs bileti aramalarına rağbetin arttı.

ENUYGUN'dan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı'nda kamu çalışanlarına verilen iznin 9 güne çıkmasının ardından bayramı seyahat ederek geçirmek isteyenlerin sayısında ciddi artış yaşandı. Uçak bileti aramaları yüzde 40, otobüs bileti aramaları ise yüzde 23 oranında arttı.

Verilere göre, uçak bileti kategorisinde Trabzon-İstanbul biletleri için aramalar yüzde 93, Adana-İstanbul biletleri için aramalar yüzde 72, Batman-İstanbul biletleri için aramalar yüzde 71 oranında arttı. Otobüs bileti kategorisinde ise en çok aramanın yapıldığı yerler Bodrum, Antalya ve Marmaris oldu.

Kurban Bayramı tatil takvimi

Kurban Bayramı dolayısıyla 16 Haziran Pazar, 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba resmi tatil olacak.

Sonrasında denk gelen 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günü de kamu çalışanları için idari izin kapsamına alındı. 

Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu.

İmamoğlu'ndan İsrailli bakana sert yanıt! AYM'nin web sitesi 'açıldı' THY, İran seferlerini erteledi İYİ Parti, Instagram için hareket geçti Adana'da yangına müdahale eden helikopter düştü