Kredi kartı faizleri değişmedi

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Abone ol

ANKARA - Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. 1 Ekim–31 Aralık tarihleri arasında 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren geçerli olan aylık azami akdi ve gecikme faiz oranlarının uygulanmaya devam edeceğini açıklayan Merkez Bankası, aylık azami akdi faiz oranının Türk Lirası için yüzde 2.12, dolar için yüzde 1.70 ve euro için yüzde 1.64 olarak uygulanacağını bildirdi.

Aylık azami gecikme faizi oranının ise Türk Lirası için yüzde 2.62, dolar için yüzde 2.20 ve euro için ise yüzde 2.14 olarak uygulanacağını açıkladı.

Merkez Bankası kredi karti işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren geçerli olan aylık azami akdi ve gecikme faiz oranları değiştirmeyen Merkez Bankası, söz konusu oranların 1 Ekim'den itibaren üç aylık süre için de geçerli olacağını bildirdi. Açıklamaya göre 1 Ekim–31 Aralık tarihleri arasında kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı Türk Lirası için yüzde 2.12, dolar için yüzde 1.70 ve euro için yüzde 1.64, aylık azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 2.62, dolar için yüzde 2.20 ve euro için ise yüzde 2.14 olarak uygulanacak.

Söz konusu oranlar azami oranlar olup, bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Ekim 2011 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün olmayacak. Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecek.

Merkez Bankası yaptığı açıklamada kredi kartı faiz oranlarının diğer ülkelerde olduğu gibi kredi faizlerine göre daha yüksek belirlendiği uyarısını yineledi. Merkez Bankası, bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacağını vurguladı.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır