Kredi kartı çetesi, suçüstü yakalandı

Rus korsanlardan bilgi alan çete, piyasayı 3 milyon TL dolandırdı

Abone ol

İZMİR - İzmir, İstanbul, Antalya ve Aydın'da, uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, POS makinelerine yerleştirdikleri kopyalama cihazıyla elde ettikleri ya da yurt dışından komisyon karşılığı temin ettikleri başka kişilere ait kredi kartı bilgilerini kullanarak harcama yaptıkları ileri sürülen 28 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, uluslararası kredi kartı dolandırıcılığına yönelik sürdürdükleri takip sırasında daha önce de kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı bilgisine ulaşılan fakat izine rastlanamayan K.A'nın elebaşılığındaki şebekeyle ilgili bazı ip uçlarına ulaştı. Ekipler 10 ay süren takibin ardından İzmir'in yanı sıra İstanbul, Antalya ve Aydın illerinde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarla, şebekenin elebaşısı olduğu iddia edilen K.A. ile 27 kişiyi yakaladı.

Zanlılarla birlikte 'papağan' olarak adlandırılan 5 kredi kartı kopyalama cihazı, kredi kartı manyetik alan yazma cihazı, yerli ve yabancı kişilerin bilgilerinin yer aldığı 150 kredi kartı, 20 bin kişiye ait banka ve kredi kartları bilgileri, çeşitli bankalara ait üzerlerine kopyalama cihazı yerleştirilmiş 12 POS cihazı, 1 tabanca ele geçirildi.

Rus korsanlardan bilgi almışlar

Zanlıların, şebeke üyelerine ait iş yerlerindeki POS cihazlarına kredi kartı kopyalama cihazı yerleştirerek müşterilerin kredi kartlarını kopyaladıkları, ayrıca yurt dışındaki Rus bilgisayar korsanlarından yabancı kişilere ait kopyalanmış kredi kartı bilgilerini komisyon karşılığı satın aldıkları, bu bilgileri başka kartların manyetik alanlarına yükleyerek, harcama yaptıkları iddia edildi.

Şebeke elebaşı 41 yaşındaki K.A'nın yaklaşık 10 yıldır kredi kartı dolandırıcılığı olaylarına karıştığı, sürekli adres ve il değiştirdiği, arkasında fazla iz bırakmadığı için bugüne kadar hakkında sağlıklı bilgi edinilemediği, bu suçla ilgili olarak ilk kez yakalandığı bildirildi.

3 milyon TL dolandırdılar

Piyasayı yaklaşık 3 milyon lira dolandırdıkları ileri sürülen şebekenin elebaşı ve üyelerinin, villalarda, son model otomobillerle lüks bir yaşam sürdürdükleri, çok rahat para harcadıkları, sıkça da tatil amaçlı yurt dışında çıktıkları ileri sürüldü.

8 şebeke üyesinin takip sırasında başkalarına ait kredi kartı bilgileriyle harcama yaparken suçüstü yakalandıkları ve sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldukları bildirildi.

Gözaltındaki 28 şebeke üyesi, sorgularının tamamlanmasının ardından İzmir Adliyesine gönderildi.

BM: İsrail, bilgisi olduğu halde BM aracını vurdu Futbolda görev alacak hakemler açıklandı Bakan açıkladı! Narin Güran olayında kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Galatasaray'da 'acil' toplantı kararı! İstifalar gelebilir