Kombassan, karlı şirketlerini halka açacak

Kombassan Holding, 2012'de İMKB'ye kote olarak karlı şirketlerini halka açmayı planlıyor.

Abone ol
KONYA - Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, 2011 yılı sonunda cirolarını 1 milyar TL'nin üzerine çıkarmayı ve 2012 yılı içerisinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) kote olmayı hedeflediklerini bildirdi.
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Seferihisar'a bir termal tesis ile Hindistan'a yeni bir sanayi tesisi yatırımı yapmayı planladıklarını da belirtti.
Şahin, yurtiçinde 11 ilde yurtdışında ise Romanya ve Macaristan da olmak üzere, 18 şirkete ait 24 fabrika ve tesisle faaliyet gösteren gruplarının İstanbul Sanayi Odası'nca (İSO) belirlenen en başarılı 1000 şirket arasında 6 şirketiyle yer alarak önemli bir başarıya imza attığını aktardı.
"Başarı kabul standartlarımızı sürekli olarak yükseltiyoruz" ifadesini kullanan Şahin, holding olarak kağıt karton, makine ve teknoloji, inşaat ve yapı elemanları, gıda - pazarlama, turizm, maden grubu, petrol ürünleri ve tekstil gibi alanlarda faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini, yurtiçi ve yurtdışında 5 bin 850 çalışanı ve yıllık 1 milyar TL ciro hedefiyle, her geçen gün daha da güçlenerek paydaşlarımızın beklentilerini karşılama gayreti içerisinde olduklarına dikkati çekti.
Turizm sektöründe Bera otelleri ile Konya ve Alanya'da faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Şahin, İzmir Seferihisar'a bir termal tesis planladıklarını, Hindistan'da da yeni bir sanayi tesisi için çalıştıklarını söyledi. 
İMKB'ye kote olarak karlı şirketleri halka açmayı planladıklarını anlatan Şahin, "2011 yılı sonunda ciromuzu 1 milyar TL'nin üzerine çıkarmayı ve 2012 yılı içerisinde grubumuzu İMKB'ye kote ettirmeyi hedefliyoruz. Şu anda aracı kurum ve danışman şirketlerin müşavirlik ve denetiminde çalışmalarımız devam ediyor. 
Planladığımız şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2012 yılı içerisinde ortaklarımızın hisse senetlerinin borsada işlem yapılabilir hale gelmesini hedefliyoruz. Müteakiben karlı olan şirketlerimizi de halka açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı