KOBİ'lerin ilacı teknoloji

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen uzmanlar KOBİ'lerin gelişimi için teknolojiyi konuştu.

Abone ol

İSTANBUL - Intel tarafından düzenlenen "Uluslararası KOBİ Bilişim Forumu 2010"da Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nden devlet yöneticileri, kamu ve sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri biraraya geldi.

Toplantıya,  Intel Corp. Başkan Yardımcısı ve Avrupa Orta Doğu Afrika Bölgesi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Christian Morales, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, PIN-SME Genel Sekreteri ve Avrupa KOBİ Standardizasyon Derneği NORMAPME'nin Başkanı Sebastiano Tofaletti, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Intel Dünya Sayısal Erişim ve Dönüşüm Programları Direktörü Frank Martinez, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy, Fransız KOBİ Eğitimlerinden Sorumlu Kamu Kuruluşu CEFAC Genel Direktörü David Barthe, İtalya Kamu İhale Kurumu Consip Uluslararası İlişkiler Direktörü Angela Russo, Mısır Bilişim Fonu Yardımcı Direktörü Hoda Dahroug, Polonya 'GO IT' Programı'ndan Robert Kaminski gibi isimler katıldı.

'Kamu Özel Sektör İşbirliği: Ekonomik Büyümeyi Teknolojiyle Güçlendirmek' başlığıyla düzenlenen forumda çeşitli ülkelerden uzmanlar bölgedeki KOBİ'lerin gelişimi için teknolojinin etkin kullanılması konusunda yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Uluslararası KOBİ Bilişim Forumu 2010'un açılış konuşmasını yapan Intel Corp. Başkan Yardımcısı ve Avrupa Orta Doğu Afrika Bölgesi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Christian Morales, KOBİ'lerin tüm dünyada ekonomik büyüme ve istihdam açısından önemli bir yere sahip olduklarını belirtti. Morales, KOBİ'lerin teknolojinin faydalarından yararlanmakta çeşitli zorluklar çektiklerini söyledi. Morales, bilişim yatırımlarının diğer tüm yatırımların üç ya da beş katı oranında olması gerektiğini ve bu yolla aynı oranlarda katma değer kazanılabildiğini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş bilişim sektörünün ekonomiyi en fazla etkileyen sektör olduğunu belirterek, bilişim sektörünün ekonomiyi çarpan etkisiyle en fazla etkileyen sektör odluğunu söyledi.Türkiye'de tüm işletmelerin yüzde 96'sını oluşturan KOBİ'lerin büyük işletmelerin tamamlayıcısı olduğuna belirten, Yalçıntaş bu nedenle KOBİ'lerin gelişiminin şart olduğunu ifade etti.

Sorunlar 3 panelde masaya yatırıldı

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde de KOBİ'lere, kamu kurumlarına ve ekosisteme yönelik 3 farklı panel gerçekleştirildi. Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Kerem Alkin moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Müşterinin Sesi" adlı ilk panelde KOBİ'ler arasında teknoloji uyarlamalarında dikkat çeken trendler masaya yatırıldı.

Sebastiano Tofaletti moderatörlüğündeki kamu panelinde, rekabetçi avantaj elde etmek için devletlerin KOBİ'lerin teknoloji yatırımlarını teşvik etmeye yönelik gerçekleştirmeleri gereken ekonomik politikaları ve mali teşvikleri tartışıldı.

Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz'in moderatörlüğündeki son panelde ise KOBİ'lerin teknolojiye erişiminin sağlanması için bilişim sektörünün üzerine düşen görevler ve zorlukların nasıl aşılacağı onuşuldu.

AFAD ve Kandilli duyurdu: Akdeniz'de deprem 16 ilde IŞİD'e operasyon: 45 gözaltı Torbalı’da istihdam için 10 bin kişi aranıyor Yabancı 13 hafta sonra DİBS’te satışa geçti Akaryakıttaki ÖTV’nin sübvanse edilmesini bekliyoruz