Kimseye yaşam tarzı dayatmadık

Topluma pompalanan korkuların yersiz olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, ""Sadece bize oy verenlerin değil, 73 milyonun hükümetiyiz" dedi.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Topluma pompalanan korkuların tamamı yersizdir, asılsızdır. Biz kimseye yaşam tarzı dayatmadık, dayatmıyoruz, dayatamayız. Tam tersine herkesin yaşam tarzı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizim teminatımız altındadır" dedi.

Televizyonlarda yayınlanan 2011 yılının ilk "Ulusa Sesleniş" konuşmasında vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, "Sadece bize oy verenlerin değil, 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birinin hükümetiyiz" dedi.

Korkular yersiz

İleri demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir Türkiye'yi inşa etmek üzere bu yola çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kendi fikirlerimizi, kendi yaşam tarzlarımızı topluma empoze etmek için değil, herkesin özgürce yaşayabildiği, kimsenin başkasının özgürlük alanına müdahale etmediği, ileri demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir Türkiye inşa etmek üzere bu yola çıktık. Topluma pompalanan korkuların tamamı yersizdir, asılsızdır. Biz kimseye yaşam tarzı dayatmadık, dayatmıyoruz, dayatamayız. Tam tersine herkesin yaşam tarzı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizim teminatımız altındadır. Bu noktada sürdürülen kampanyalar karşısında da milletimin uyanık olmasını, söylentilere değil, 8 yıllık icraatlarımıza bakmalarını özellikle rica ediyorum. Cumhuriyet tarihimiz boyunca, sanatın, sanatçının, sanat eserinin en fazla değer gördüğü, itibar gördüğü, korunduğu, kollandığı ve desteklendiği dönem, açıkça ifade ediyorum ki, hükümetimiz dönemidir.

Toplumun en ciddi meseleleri hakkında dahi görüşlerine başvurulmayan sanatçılarımızın görüşlerine biz başvurduk. Sanatın her dalını destekledik. Başta İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerimizde uluslararası sanat organizasyonlarını teşvik ettik. İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olmasını biz sağladık."

Seçim için tedbirler alındı

Haziran ayında yapılacak seçimlerin güvenlik içinde yapılması için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de, her seçim öncesinde gündeme taşınan, vatandaşımızın tercihlerini belirlemeye dönük bazı tezgah ve kampanyaların bu seçim öncesinde de uygulamaya konulmak istendiğine şahit oluyoruz. O malum çevreler, milleti korkutarak, sindirerek, tahrik ederek, seçim sürecini etkilemeye, aziz milletimizin hissiyatını tahrik etmeye, böylece tercihleri baskı altına almaya bir kez daha niyetlenmiş durumdalar.

Özellikle terör örgütleri, seçim öncesinde yoğunlaştırdıkları tahrik eylemleriyle, tedhiş eylemleriyle, milletimizin hissiyatını, özellikle de millî duyguları istismarı hedefliyorlar. Ben, aziz milletimden, oynanan oyunları görmelerini, bu oyunlara gelmemelerini bilhassa rica ediyorum. 8 yıl boyunca terör örgütüyle olduğu kadar, terör örgütüyle işbirliği halinde çalışan çetelerle de kararlı bir mücadele yürüttük. Türkiye'nin en ileri demokratik standartlara ulaşması için her türlü gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz..."

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama